Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Spiller for å slippe billig unna

Familien til Anne Sofie Blom-Pettersen hadde et inderlig ønske: At ektemannen ville tilstå drapet i retten, legge kortene på bordet og bringe visshet. Håpet brast. De fikk ingen svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): -  Det ble mye gråt, men lite tårer. Jeg er overbevist om at Terje husker at han drepte Anne Sofie. Jeg tror ikke på forklaringen om at drapshandlingen er visket vekk, sier bror til avdøde, Anders Kristian Kjær jr. (44) til Dagbladet.

Sterk opplevelse

Sammen med flere i familien og bekjente av Anne Sofie fulgte han drapssaken i rettssal 1 i Tønsberg tingrett.

Det ble en sterk opplevelse.

De øynet et lite håp da den drapstiltalte snudde seg mot dem fra tiltaleboksen og med tårer i øynene proklamerte:

-  Jeg vil si til alle som sitter her. Alle som kjenner meg vet at jeg var «ille glad» i kona mi. Jeg elsket henne over alt. Det siste jeg ville var å gjøre henne noe vondt. Det tror jeg svigermor og svigerfar vet, sa en gråtende tiltalt.

Blodig og forslått

Under hele sin forklaring sto han fast på at han ikke husket noe av drapet, men at han først kom til seg selv da han fant kona liggende blodig og forslått i gangen.

 FUNNSTEDET:  Drapstiltalte Terje Blom-Pettersen forklarte i retten i går at han sovnet han ved siden av kona. Da han våknet og «kom til seg selv» lå hun slått i hjel i gangen. Hun ble funnet nedgravd ved Tønsberg skytebane i slutten av november i fjor. Foto: Peder Gjersøe
FUNNSTEDET: Drapstiltalte Terje Blom-Pettersen forklarte i retten i går at han sovnet han ved siden av kona. Da han våknet og «kom til seg selv» lå hun slått i hjel i gangen. Hun ble funnet nedgravd ved Tønsberg skytebane i slutten av november i fjor. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Påtalemyndigheten og de psykiatrisk sakkyndige tror ikke på ham.

De mener at ektemannen hentet hammeren og slo kona i hodet en rekke ganger bevisst og med vitende og vilje for å drepe henne.

-  For å komme videre i livet hadde det vært viktig for oss å få vite den hele og fulle sannheten. Hva utløste drapet, hva skjedde der og da, sier Kjær.

-  Det hadde gjort alt lettere om Terje hadde tatt på seg det hele og fulle ansvar. Det er viktig for barna, ikke minst når de blir større. De hadde fått et svar de måtte forsone seg med. Nå må alle leve videre med ubesvarte spørsmål.

-  Driver et spill

-  Jeg er overbevist om at Terje holder sannheten skjult. Ut fra ting han har sagt tidligere, og hva han forteller han husker, tror jeg han driver et spill for å prøve å slippe billig unna, sier Kjær.

-  Jeg tviler ikke på at han var glad i kona si. Men da burde han også tatt ansvaret for handlingen av hensyn alle som sitter igjen.

OFFERET : Anne Sofie Blom-Pettersen skulle hatt et svært kjølig forhold til sin ektemann like før hun ble drept.
DRAPSVÅPENET: Aktor Arnfinn Hval med drapsvåpenet - en hammer.
SKUFFET: Anders Kristian Kjær jr og bistandsadvokat Rita Aase hadde håpet at ektemannen til Anne Sofie Blom-Pettersen ville brakt mer klarhet over drapshandlingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!