Donald Trump

Spiller golf: - Folk er livredde

USAs president, Donald Trump har brukt store deler av jula på golfbanen, etter å ha kastet coronakrisepakka ut i limbo, lagt ned veto mot forsvarsbudsjettet og gjennomført mange svært kontroversielle benådninger.

IVRIG: USAs president, Donald Trump, er en svært ivrig golfspiller. Her er han avbildet på sin egen golfbane i Virginia tidligere i desember. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta
IVRIG: USAs president, Donald Trump, er en svært ivrig golfspiller. Her er han avbildet på sin egen golfbane i Virginia tidligere i desember. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I flere måneder har republikanere og demokrater i Kongressen drevet tunge forhandlinger for å bli enige om en svær coronakrisepakke. Like før jul ble de enige. Men så satte USAs president, som overhodet ikke har vært særlig involvert i forhandlingene, seg på bakbeina. Plutselig ønsket han å øke beløpet alle amerikanere skal få fra 600 dollar (om lag 5200 kroner) til 2000 dollar (om lag 17400 kroner). Dette ønsker også de fleste demokratene, men ikke republikanerne i Trumps eget parti. Det er nå uklart om Trump vil legge ned veto.

AP beskriver dette som at Trump kastet en granat inn i krisepakkeforhandlingene før han stakk til Florida på juleferie. Dette skjer mens millioner av amerikanere befinner seg i en dyp økonomisk krise og pandemien forsatt fører til enorme dødstall hver eneste dag.

Golf

Siden har Trump brukt store deler av tida si på å spille golf på sin private golfbane i Palm Beach både torsdag og fredag. Onsdag sendte Det hvite hus en spesiell formulering om Trumps plan for julaften.

- Når høytiden nærmer seg, vil president Trump jobbe utrettelig for det amerikanske folk. Timeplanen hans inkluderer mange møter og telefonsamtaler, skriver Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer