USA i krise

Spiller golf: - USA uten president

Mens USA synker stadig dypere ned i flere kriser, spiller landets president, Donald Trump, golf som aldri før. - USA er nå i praksis uten president, sier norsk ekspert.

IVRIG SPILLER: Til tross for krisen USA står i, er Donald Trump ofte å se på golfbanen. Video: KameraOne / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): USA satte fredag en ny dyster coronarekord med 45 300 registrerte i løpet av 24 timer, ifølge tallene fra Johns Hopkins University. Så langt har 125 000 mistet livet og nesten 2,5 millioner er registrert som smittet. Samtidig befinner USA i en dyp økonomisk krise og har i flere uker opplevd sosial uro og rasemotsetninger.

Coronasituasjonen ser nå til å være fullstendig ute av kontroll flere steder i USA. Særlig i Texas, Florida og Arizona er situasjonen spesielt alvorlig etter at delstatene gjenåpnet økonomiene sine. Nå er de blitt tvunget til å reversere eller stoppe gjenåpningen.

Ivrig golfer

Til tross for alle kriser og kaos bestemte likevel USAs president seg lørdag for å spille golf. Det har han gjort 271 ganger siden han ble innsatt som president, ifølge CNNs opptelling. Det betyr at han i gjennomsnitt har spilt golf oftere enn hver femte dag. Forgjengeren, Barack Obama, spilte til gjengjeld golf 333 ganger i løpet av alle sine åtte år som president.

- USA er nå i praksis uten president hva gjelder krisehåndteringen. Kun presidenten kan mobilisere nasjonen i en nasjonal dugnad, men det er Trump ikke interessert i, sier postdoktor ved Universitetet i Bergen, Hilmar Mjelde, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer