SENTRALSTYREMØTE I FRP:

- Spiller ingen rolle om jeg blir 1. eller 2. nestleder

Frp velger ny partiledelse kl 16 i dag.

INN I PARTILEDELSEN: Sylvi Listhaug (40) blir i ettermiddag valgt inn i partiledelsen i Fremskrittspartiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INN I PARTILEDELSEN: Sylvi Listhaug (40) blir i ettermiddag valgt inn i partiledelsen i Fremskrittspartiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I ettermiddag møtes sentralstyret i Frp for å velge hvem som skal etterfølge Per Sandberg i partiledelsen.

Mer praktisk

Mens det er full enighet om at Sylvi Listhaug bør konstitueres som ny nestleder, har det hersket mer usikkerhet om hun skal gå direkte inn som 1. nestleder eller om Ketil Solvik-Olsen skal rykke opp fra sin posisjon som 2. nestleder.

Kilder i sentralstyret forteller til Dagbladet at de først anså det som naturlig at Solvik-Olsen ble 1. nestleder. Men etter at det ble kjent at han blir boende i USA det neste året, mener de nå det er mer praktisk for partiet å gi Sylvi Listhaug vervet.

- Det spiller ingen rolle for meg, man er uansett med i partiledelsen. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet i formiddag.

Arverekkefølgen

I Frp har 1. nestleder ansvaret for utarbeidelse av partiprogrammet, styre de politiske prosessene, samt lede redaksjonskomiteen under landsstyremøtene.

- Min erfaring med Per er at det ikke har noen praktisk betydning om man er 1. eller 2. nestleder. Vi var en ledertrio og fordelte debatter oss i mellom etter den som kunne, ikke om vi var nummer en eller to, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet før sentralstyremøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer