FILMPAR:  Agnes Kittelsen har fått rollen som Liv, Thor Heyerdahls første kone. Pål Sverre Valheim Hagen spiller eventyreren Heyerdahl. Her er filmparet på settet på Lillehammer, hvor filminnspillingen er i gang. Foto: Scanpix
FILMPAR: Agnes Kittelsen har fått rollen som Liv, Thor Heyerdahls første kone. Pål Sverre Valheim Hagen spiller eventyreren Heyerdahl. Her er filmparet på settet på Lillehammer, hvor filminnspillingen er i gang. Foto: ScanpixVis mer

Spiller kona til Thor Heyerdahl

Agnes Kittelsen (31) har fått rollen som Liv i den kommende storfilmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Agnes Kittelsen er kjent for rollen som kona til Max Manus, Tikken, i filmen «Max Manus». Nå skal hun spille kona til en annen nasjonalhelt, Thor Heyerdahl, i storsatsingen «Kon-Tiki».

Nyheten om at det er Agnes Kittelsen som skal spille Liv, ble sluppet under en pressekonferanse på «Kon-Tiki»-settet på Lillehammer i formiddag.

Prisbelønnet Agnes Kittelsen har fått mye skryt for rolletolkningen av Tikken Manus, og ble i 2009 tildelt Amandaprisen for beste kvinnelige birolle. I fjor høst var hun aktuell med tv-serien «Dag», filmen «Sykt lykkelig» og teaterstykket  «Trollbyen». Pål Sverre Valheim Hagen, kjent fra filmene «deUsynlige» og «Jeg reiser alene», skal spilleThor Heyerdahl.

- Sammensatt situasjon Innspillingen av Kon Tiki-filmen har startet på Lillehammer, der gamle bygninger på Maihaugen fungerer som kulisse for scener der Thor Heyerdahls kone Liv skjøtter hverdagen hjemme, under kummerlige kår, mens ektemannen er ute på de store hav.

- Det er en sammensatt situasjon. Dette var en tid der menn gjorde mer som de ville, men teoriene og tankene som lå bak Kon Tiki-ekspedisjonen hadde Liv og Thor i stor grad vært sammen om, sier Pål Sverre Valheim Hagen, som spiller eventyreren selv.

Spilles inn i syv land Nå gleder han seg over at innspillingen av storfilmen, med Max Manus-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg i spissen, er i gang. Og til å få vått balsatre under føttene.

- Først skal jeg og Anders Baasmo Christiansen (Heyerdahls nestkommanderende Herman Watzinger) til Gøteborg og Sofia for å spille inn scener som utspiller seg i New York. I midten av juni reiser vi til Malta for å spille inn scenene som foregår på flåten, sier Valheim Hagen.

Samarbeider med Thor jr. Det er flåten Tangaroa, som Thor Heyerdahls oldebarn Olav brukte for å gjennomføre den samme ferden i 2006, som er stand-in for Kon Tiki-flåten i filmen.

-De trestokkene har vært ute på havet før, med andre ord. Flåten er allerede under ombygging for å likne mest mulig på Kon Tiki, sier skuespilleren, som blant annet samarbeider tett med Thor Heyerdahls eldste sønn for å bli best mulig kjent med sin egen rollefigur.

- Thor jr. er nok det levende mennesket som kjente Thor best. Har vært svært sjenerøs med å hjelpe meg å komme nærmere Thor Heyerdahl på det personlige plan. Målet er jo å fortelle en historie som går dypere enn den folk kjenner fra før, sier Valheim Hagen.

 SPILLER THOR:  Pål Sverre Valheim Hagen har fått den store oppgaven med å portrettere Thor Heyderdahl i «Kon-Tiki»-filmen.  Foto: Øistein Norum Monsen /DAGBLADET
SPILLER THOR: Pål Sverre Valheim Hagen har fått den store oppgaven med å portrettere Thor Heyderdahl i «Kon-Tiki»-filmen. Foto: Øistein Norum Monsen /DAGBLADET Vis mer

Scener fra Polynesia skal senere spilles inn i Thailand. Hele innspillingen skal være i boks tidlig i september.

Budsjett på 88 millioner
Filmen har fått 18 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt. Budsjettet er på 88 millioner.

STJERNELAG:  Et knippe av skuespillerne som skal spille i «Kon-Tiki»-filmen. Bildet er tatt fra en pressekonferanse tidligere i vår. Foto: Øistein Norum Monsen /DAGBLADET
STJERNELAG: Et knippe av skuespillerne som skal spille i «Kon-Tiki»-filmen. Bildet er tatt fra en pressekonferanse tidligere i vår. Foto: Øistein Norum Monsen /DAGBLADET Vis mer