Spiller piano på «isflak» i Arktis: - Det var utfordrende

Norsk Greenpeace-video går verden rundt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Midt mellom isflak og en smeltende isbre, sitter pianist Ludovico Einaudi på en flytebrygge og spiller på et flygel.

Videoen er en del av Greenpeace Norge sin kampanje om å få verdens ledere til å bli enige i om å verne deler av polhavet. Nå verden rundt

Se videoen øverst i saken.

Tanken bak den spektakulære videoen er å vise hvor vakkert det er i de arktiske områdene.

- Vi kunne invitert et rockeband, men det ville kanskje ikke gitt et inntrykk av at det var like vakkert, forteller kampanjeleder Erlend Tellnes i Greenpeace Norge.

Videoen ble spilt inn over to dager på Svalbard. Kun et par varmegrader og hyppige regnbyger gjorde innspillingen tidkrevende.

- Det var utfordrende. Flygelet tåler ikke regn, så det ble mye venting, forklarer Tellnes.

Piano og frosne fingre er heller ingen god kombinasjon, men den italienske pianisten var tålmodig, forteller Tellnes.

- Han ble med på dette fordi det er en sak han oppriktig er engasjert i. Han stod på som bare det selv under vanskelige forhold, sier Tellnes.

Stykket «Elegy for the Arcitic» er skrevet av Einaudi for anledningen.

Videoen er sett og delt verden over. Bare på magasinet PlayGround sin Facebook-side er videoen sett av nesten sju millioner og delt av over 225 000 personer på ett døgn. Videoen er blant annet også omtalt på tysk TV og på CNN.

- Vi håper dette sette fart i forslaget om å verne polhavet. Det bør ikke være fritt frem for hvem som helst å fare i et havområde vi vet veldig lite om, sier Einaudi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer