Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spillere ville bli igjen i Norge

To av spillerene på laget Freetown Vikings, fra Sierra Leone, uttrykte i et intervju tidligere denne uka at de helst ville bli igjen i Norge etter Norway Cup. Nå har 21 av lagets spillere forsvunnet fra turneringen på Ekeberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i et intervju med Dagsavisen at to spillere på 19 år sa de kunne tenke seg å bli igjen i Norge etter turneringen. De fortalte at de var blitt forberedt av Flyktningerådet på at de skulle tilbake til Sierra Leone, og at de måtte rette seg etter hva deres norske representant Svein Arne Laukli sa.

- Men hvis vi bestemte selv, ville vi blitt her, sa en av 19-åringene til Dagsavisen, mens han smilte og så ned i det grønne gresset.

Freetown Vikings kan takke Svein Arne Laukli fra Harstad for at de kan stille lag. Det var Laukli som tok initiativet til å sette sammen fotballaget i mai i fjor. Laukli jobber for Flyktningerådet i Sierra Leone, og da laget så dagens lys lå store deler av hovedstaden Freetown i ruiner etter en hard borgerkrig i landet.

Norge et eventyr

Førsteinntrykket de to 19-åringene fikk da de kom til Norge var stort. Det var noe helt annet en det fattige landet de selv kommer fra.

- Byene her er veldig vakre, og menneskene er vennlige. De oppmuntrer oss og ønsker oss lykke til. Vi har allerede fått mange nye venner, sa en av de to til Dagsavisen.

De to fortalte også avisen at de lever i konstant frykt for at krigen skal blusse opp igjen i hjemlandet. Drømmen deres er å spille fotball på heltid.

- Vi vil bli profesjonelle fotballspillere. Da kan vi reise fra Sierra Leone og leve godt slik dere gjør her. Norge er som et eventyr, fortalte de Dagsavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media