Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spillesugen

MOLDE (Dagbladet): Metheny gliste rundt etter gjennomkjøringen av kveldens åpningskonsert ved Moldejazz. Erlend Skomsvoll og Trondheim Jazzorkester pustet lettet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Erlend har valgt vanskelige låter med mange ulike utfordringer i seg, og arrangementene hans er mer enn gode. Meget imponerende, strålte en blid og entusiastisk Pat Metheny i går kveld.

Ni Metheny-komposisjoner samt to av Skomsvoll innstuderes, og mens musikerne, blant dem John Pål Inderberg, Atle Nymo og Live Maria Roggen forsvant for å få en matbit, tok gitarist Metheny seg tid til en prat.

- Erlends arrangementer... gjentar Metheny og nikker beundrende. - For meg er en god arrangør en som rekomponerer, en som skaper noe nytt basert på noe som allerede eksisterer. «Unquity Road», for eksempel, har han brukt til å lage en strykekvartett, og det var akkurat sånne ting jeg hadde håpet at han ville gjøre.

Moderne tider

- Og hvordan forbereder en residerende festivalartist seg til ni konserter på fem dager med seks ulike band?

- Jeg har hatt god kontakt med alle dem jeg skal spille med, og er veldig fornøyd med hvilke låter alle sammen har plukket ut. Arild (Andersen) og jeg har snakket om å gjøre noe sammen i 20 år, og nå får vi endelig sjansen. Vi skal spille noen av hans låter også, han har sendt meg MP3-filer med låtene og jpg'er av notene, mens Jan Gunnar (Hoff) og jeg har utvekslet MIDI-filer. Dette er moderne tider, jeg har forstått at postvesenets dager definitivt er over.

- Du har ikke vært i Molde siden 70-tallet, kjente du igjen byen?

- Absolutt. Husk at Molde omtrent ble mitt førsteinntrykk av Europa, jeg tror knapt jeg sov da jeg var her med Gary Burtons band den gangen. Men alt virker litt større her nå, og jeg hører at festivalen selger omtrent 35000 billetter, det er utrolig. Hvor bor og spiser alle disse menneskene? spør Pat Metheny, farlig opplagt og spillesugen foran sin tettpakkede festivaluke.

Festival i rute

- Jo da, vi har forhåndssolgt flere billetter enn noensinne, og er i rute, sier Frank Fossdal, leder for et festivalmaskineri som denne uka teller 600- 700 personer.

- Hva gleder festivalsjefen seg mest til å høre?

- Vanskelig å si på stående fot. Forhåpentligvis får jeg med meg noe av det meste, men jeg innbiller meg at jeg kommer til å sette meg ned og nyte Pat Metheny og Charlie Haden i Idrettens Hus torsdag. Videre gleder jeg meg til duoen Richard Galliano/Michel Portal og siden jeg er litt humoristisk: Cloroform og Harlem Gospel Choir sammen, sier Frank Fossdal, ny festivalsjef av året, men med lang nok fartstid i festivalorganisasjonen til å vite hva som kan gå galt, og hvordan det skal unngås.

Med andre ord: Alt er på plass dagen før dagen i Molde.

<B>BLID:</B> Pat Metheny ga alle uttrykk for trivsel dagen før dagen i Molde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling