Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgkomité-medlem sterkt kritisk til «stygg prosess»

- Spillet har vært uverdig

Trond Åm i Venstres valgkomité går hardt ut mot det han kaller uverdig spill og lekkasjer i kampen om ledervervet i Norges eldste parti.

- Jeg synes det er trist at Trine må trekke seg, og særlig på grunn av måten det skjer, sier Åm til Dagbladet.

Han var vararepresentant til valgkomiteen som i forrige uke enstemmig samlet seg om gjenvalg for Trine Skei Grande og kaller prosessen «stygg».

UVERDIG: Spillet har vært uverdig, mener Trond Åm i Venstres valgkomité. Foto: Cahrine Dillner Hagen/Venstre
UVERDIG: Spillet har vært uverdig, mener Trond Åm i Venstres valgkomité. Foto: Cahrine Dillner Hagen/Venstre Vis mer

- Spillet og lekkasjene for å presse henne ut har vært uverdig, og tjener ikke partiet. Men det har lyktes de som har plantet lekkasjer, å framstille bakgrunnen på en måte som ville gjøre det vanskelig for henne å lede partiet framover, nesten uansett hvordan bildet hadde blitt korrigert etterpå, sier han.

- Trine betraktet seg selv som en samlende figur i et splittet parti som trenger tid for å samles om en ny leder. Denne situasjonsfotståelsen var jeg enig med henne i, og derfor innstilte jeg på henne.

Åm sier det ikke var noen lett beslutning å ta. Han ser ikke lyst på situasjonen i partiet, som han mener nå er blitt enda vanskeligere.

- Sårene som har blitt skapt i den stygge prosessen vil prege partiet i lang tid framover. Det er fryktelig leit, sier Åm, som er bystyrepresentant for partiet i Trondheim.

- Så sint er jeg

Arjo van Genderen, leder i Viken Venstre, støtter opp om utspillet fra Åm i Trondheim.

- Jeg er veldig enig med Trond. Det har ikke bare vært lekkasjer, det har vært komplette pakker med påstander som har klart vært ment å skape drama og splid. At det tas for god fisk, er merkverdig, sier han til Dagbladet.

- Hadde jeg visst hvem som sto bak lekkasjene, så hadde jeg outet dem og bedt dem å droppe alle sine verv. Så sint er jeg. Men mest forferdelig lei meg.

Står bak valgkomiteen

Van Genderen sitter også i valgkomiteen som innstilte på Skei Grandes gjenvalg.

- Jeg står fortsatt bak innstillingen. Dersom partiet ønsker det, vil jeg fortsette i valgkomiteen.

- Det er for tidlig å si hvem Viken Venstre nå vil peke på. Landskapet har endret seg. Nå trenger vi noe tid å vurdere veien videre.

GÅR AV: Onsdag ettermiddag varsler Trine Skei Grande at hun trekker seg som statsråd og Venstre-leder. Iselin Nybø sier hun er klar til å lede Venstre i tida framover. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart