Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spillet over for Spellemann

Det blir ikke utdelt Spellemannpris for 1997. Etter 25 år med TV-sendte show klarte ikke platebransjen og NRK å enes om en deling av arrangementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed blir den nystartede rockprisen, som samarbeider med TV2, enerådende. Den nystiftede Kritikerprisforeningen vil der dele ut sine rockpriser som planlagt.

- Det er definitivt ingen tragedie for norsk rock at Spellemannprisen uteblir, sier initiativtaker til den nye rockprisen, Tom Skjeklesæther, som likevel er overrasket over at arrangementet er lagt på is.

- Det eneste jeg vil savne er nachspielet, som tross alt har vært det viktigste for alle involverte, sier han.

Skjeklesæther har kritisert Spellemannprisen i mer enn ti år.

- Showet har vært mer opptatt av å gi platebransjen et promotion-vindu enn å gi ære til prisvinnerne. Likevel mener jeg det er rom for to forskjellige prisutdelinger, både en kritikerpris og en bransjepris, som i Sverige, England og USA, sier han.

Spellemannprisen ble lagt på is i går etter et møte mellom IFPI Norge (International Federation of the Phonographic Industry), FONO (Foreningen for norske plateselskaper) og NRK.

Et forslag fra NRK om å fornye prisen ved å dele den inn i to avdelinger etter musikalsk sjanger, ble avvist av FONO.

IFPI Norge, som har navnerettighetene til Spellemannprisen, ønsker ikke å ta initiativ til en pristildeling som ikke har bred støtte i hele platebransjen.