Dirtybit

Spillselskap har tjent 80 mill. på seks år

Dirtybits spillserie har nådd 120 millioner nedlastinger og har vært mer populær enn både Facebook og Google i AppStore i USA. 2018 ble et nytt rekordår for selskapet.

Håver inn: Går mot rekordomsetning i 2018. Foto: Hans Iver Odenrud
Håver inn: Går mot rekordomsetning i 2018. Foto: Hans Iver OdenrudVis mer

(Finansavisen): - Vi pleier å invitere familie og venner hit på 17. mai. Toget går jo rett utenfor, sier Anette Dahlstrøm Ståløy, markedssjef i Dirtybit.

Spillteknologiselskapet har utspring fra datateknikklinjen på NTNU i Trondheim, der studentene Erlend Børslid Haugsdal (nå 29) og Nicolaj Broby Petersen (28) etablerte selskapet for åtte år siden, skriver Finansavisen.

De fikk kort tid seinere klassekameraten Martin Nybø Vagstad (29) med på laget, og allerede i løpet av 2012 var trioens mobilspill Fun Run blant de aller mest nedlastede appene i USA. Spillene har nå over 120 millioner nedlastinger over hele verden.

Tjener penger som gress

Selskapet holder i dag til i Strandgaten i Bergen sentrum, med Bryggen og Vågsallmenningen som de nærmeste naboene.

Skuende over paradegata har ledelsen dessuten sett pengene flomme inn i det superlønnsomme selskapet.

Dirtybit har hatt driftsmarginer på mellom 42 og 71 prosent siden oppstarten.

Da Finansavisen besøkte selskapet nylig var ikke regnskapet for 2018 klart, men Haugsdal, som er daglig leder og fortsatt største eier, kunne likevel avsløre at det fortsatt går godt.

- Det ser veldig lovende ut, men vi har ikke mottatt alle innbetalinger for 2018 og de endelige tallene avhenger av valutakurser, siden over 99 prosent av inntektene kommer fra utlandet, sier han.

Rekordomsetning

- Men slik det ser ut nå, så går det mot rekordomsetning i 2018, og kanskje også rekorder hele veien nedover i regnskapet, skriver Finansavisen.

Om man da legger et noe mer konservativt anslag til grunn, og går ut ifra at 2018-tallene blir identiske med nøkkeltallene fra 2017, innebærer det at Dirtybit har tjent over 80 millioner kroner de seks seineste åra.

I regnskapene for 2017, 2016 og 2015 går det videre fram at eierne har tatt ut 25 millioner kroner i utbytte, men at beløpet forvaltes i holdingselskap.

- Jeg personlig har tenkt å bruke noe av det på å kjøpe ny bolig, sier Haugsdal.

Andre økonominyheter:

Milliardresultat for Christen Sveaas

Investerer 3,7 milliarder i Trysil