Spilte dataspill sju timer om dagen

Anders Behring Breivik spilte dataspill helt til en måned før terrorangrepene 22. juli.

- SPILTE HER: Politiet tror Anders Behring Breivk kan ha fortsatt dataspillinga til Vålstua gård på Åsta. Hit flyttet han i mai i år, mens siste spillregistrering var i juni i år, cirka en måned før terrorangrepene. Både politi og forsvarere ønsker å finne ut om Breivik, som har fått diagnosen paranois schizofreni, var påvirket av spillene på noe måte. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
- SPILTE HER: Politiet tror Anders Behring Breivk kan ha fortsatt dataspillinga til Vålstua gård på Åsta. Hit flyttet han i mai i år, mens siste spillregistrering var i juni i år, cirka en måned før terrorangrepene. Både politi og forsvarere ønsker å finne ut om Breivik, som har fått diagnosen paranois schizofreni, var påvirket av spillene på noe måte. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets kartlegging av Anders Behring Breiviks spillvaner har ledet dem til to spill: de mye omtalte spillene «World of Warcraft (WoW)» og «Call of Duty: Modern Warfare 2».

- Dette er fortrinnsvis disse to spillene han har brukt mye tid på, mener vi, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

Politiet mener 32-åringen brukte veldig mye tid på spesielt det internettbaserte spillet «WoW» i 2010. Ifølge sakkyndigrapporten til Torgeir Husby og Synne Sørheim isolerte Breivik seg stadig mer på gutterommet hjemme hos sin mor i det året.- I 2010 brukte han veldig mange timer på «World of Warcraft». Han spilte nesten daglig og opp mot sju timer av gangen den siste tida, sier Hatlo.

Det har politiet fått kartlagt etter å ha gått gjennom påloggingsdata som de har fått utlevert fra et firma.Ifølge politiet var Breivik pålogga siste gang i februar i år. Registrene viser at han var innom «Call of Duty: Modern Warfare 2» helt til juni 2011 etter at han hadde flyttet til Vålstua gård på Åsta i Hedmark.

Fire avhørt I etterforskningen av Breiviks spillvaner har de avhørt flere personer.- Vi har avhørt fire personer som har spilt med eller mot siktede. Det er ingenting som tyder på at de kjente Breivik utenfor spillet, hans planer eller ideer, sier Hatlo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer