Donald Trump:

- Spilte en sentral rolle

USA-ekspert Hilmar Mjelde tror at 6. januar-høringene vil vise at Trump og co. spilte en større rolle i angrepet mot Kongressen enn først antatt. Likevel kan Trump innta Det hvite hus på nytt om to og et halvt år, mener han.

RASER (IGJEN): - 6. januar var ikke bare en protest, det representerte den største bevegelsen i vårt lands historie for å «Make America Great Again», er Trumps kommentar i forkant av høringen. Foto: Chandan Khanna / AFP / NTB
RASER (IGJEN): - 6. januar var ikke bare en protest, det representerte den største bevegelsen i vårt lands historie for å «Make America Great Again», er Trumps kommentar i forkant av høringen. Foto: Chandan Khanna / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til fredag norsk tid - 02.00 norsk tid - starter høringen om stormingen av Kongressen 6. januar 2021.

Den kan du følge direkte på Dagbladet TV.

Fem mennesker mistet livet da en gruppe Trump-tilhengere stormet kongressbygningen på nyåret 2021. I seks omganger vil komiteen som har gransket angrepet presentere lydopptak, videoer og annet bevismaterialer.

Komiteen har allerede langt på vei hevdet å kunne sannsynliggjøre at Donald Trump (75) brøt loven for å overstyre valgseieren til demokraten Joe Biden (79), ifølge The Guardian.

- Statskupp-forsøk

Allerede før seansene - som kringkastes til de tusen hjem i beste sendetid - er i gang, har høringen blitt sammenliknet med den som ble avholdt i tilknytning til Watergate-skandalen i 1973.

- Høringen vil vise at 6. januar ikke bare var en spontan hendelse, men en organisert del av Trumps statskupp-forsøk. Komiteen vil vise at Trump og teamet hans spilte en mer sentral rolle i 6. januar enn først antatt.

Det skriver Hilmar Mjelde i en SMS til Dagbladet. Han er USA-ekspert og forsker ved Norwegian Research Centre (Norce).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer