Hjernesvulst:

Spilte fiolin under egen hjernesvulst-operasjon

Pasienten ble vekket halvveis i operasjonen.

ER DET MULIG?: Dette er ikke en scene fra en sykehusserie - denne kvinnen spiller fiolin mens hun blir hjerteoperert. Reporter: Emilie Rydning. Video: NTB Scanpix og CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var under en operasjon på King's College Hospital i London at pasienten fikk en spesiell oppgave. På operasjonsbordet lå fiolinist Dagmar Turner (53), som skulle få fjernet en svulst i hjernen.

Underveis i operasjonen vekket kirurgene henne, slik at hun kunne spille på fiolinen sin, skriver CNN.

Se video øverst i saken.

Svulsten lå nemlig nære hennes høyre pannelapp, som er delen av hjernen som kontrollerer blant annet motorikk og små bevegelser i den venstre hånda.

Som fiolinist er det avgjørende at håndas bevegelighet er optimal, for å kunne spille. Venstrehånda brukes til å holde strengene inntil halsen for å spille forskjellige toner.

- Fiolinen er min lidenskap. Jeg har spilt helt siden jeg var ti år. Tanken på å miste evnen til å spille hadde knust hjertet mitt, forteller Turner i en pressemelding fra sykehuset.

Første gang

Ifølge CNN skal avstanden fra svulsten til Turners pannelapp ha vært så liten som tykkelsen på et bankkort. Det var derfor nevrokirurgen Dr. Keyoumars Ashkan foreslo å vekke pasienten underveis i operasjonen, for å forsikre seg om at de ikke skulle gjorde noe som kunne svekke ferdighetene hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer