Spilte golf med politiet

Hver uke spilte seriedrapssiktede Steve Wright golf med politimenn i Suffolk. Flere ganger i uka hadde han sex med prostituerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salen var full av journalister og nysgjerrige tilskuere da seriedrapssiktede Steve Wright (48) møtte i retten i går. Politiet mener de har bevis for at Wright er mannen de har jaktet på, etter drapene på fem kvinner fra prostitusjonsmiljøet i Ipswich.

Wright ankom retten i en politivan under strenge sikkerhetstiltak. Dusinvis av fotografer var samlet bak kontrollstengsler, i forsøk på å få tatt bilder av Wright, skriver Daily Mail.

Statsadvokat Michael Crimp presiserte at Wright har krav på en rettferdig rettsgang. Crimp oppfordret også media til å utvise forsiktighet i arbeidet med drapssaken, som har fått svært mye oppmerksomhet i England og Europa for øvrig siden den første prostituerte kvinnen, Gemma Adams (25) ble funnet død.

Taus

Wright, flankert av tre politibetjenter i retten, var kledd i mørk blå dress, med hvit skjorte og blått og hvit-stripet slips. Han viste ingen følelser under høringen, ifølge britisk presse, og snakket kún når han ble bedt om å bekrefte sine personlige detaljer.

- Det går bra med han, men selvfølgelig opplever alle som blir beskyldt for noe slikt et traume, sier advokaten til 48-åringen, Paul Osler.

- Det viktigste for folk er å huske er at min klient er uskyldig til han er dømt av en domstol, sa Osler.

«Soldaten»

SIKTET:  Steve Wright (48). Tegning: Elizabeth Cook, PA/Scanpix
SIKTET: Steve Wright (48). Tegning: Elizabeth Cook, PA/Scanpix Vis mer

Steve Wright ble fengslet frem til 2. januar, siktet for drapene på alle de fem prostituerte kvinnene. 48-åringen, som har fått kallenavnet «the soldier» fordi han går med kamuflasjebukser, ble arrestert tirsdag denne uka. Mer enn 500 politietterforskere har vært involvert i jakten på drapsmannen.

Gode bevis

- Vi føler at vi har tilstrekkelig med bevis for å sikte Steve Wright for disse fem drapene, sa statsadvokat Michael Crimp.

Wright skal ha blitt pågrepet på bakgrunn av bilder fra overvåkningskameraer i «Red Light District», som skal vise han sammen med en prostituert. Han skal ha vært helt hektet på prosituerte og hadde sex med dem flere ganger i uka. Samtidig var han medlem av samme golfklubb som flere profilerte politimenn i Suffolk. Han deltok ukentlig i konkurranser i golfklubben uten at noen av de andre klubbmedlemmene merket noe til hans mørke side.

- Vi ble sjokkert da vi hørte han var arrestert. Han er en stille fyr, som liker å gå rett hjem etter å ha spilt golf, sier tidligere klubbleder ved Seckford golfklubb, Colin Harrison (67), til Daily Mirror.

Politiet skal ha besøkt klubben de siste dagene for å spørre de ansatte hvor ofte Wright spiller og hvem han var sammen med.

- Jeg kan ikke si at han akkurat er venner med noen. Han er en veldig stille fyr som holder seg for seg selv. Han er en av 20-30 spillere som er veldig glad i å spille i lørdagsklubben. Han er alltid imøtekommende og stiller opp hvis vi mangler et medlem til en konkurranse, sier Harrison.

Pågående etterforskning

Politiet i Suffolk arresterte først 37 år gamle Tom Stephens mandag morgen. Storkioskmedarbeideren hadde noen dager tidligere blitt intervjuet av avisa Sunday Mirror, hvor han sa at han kjente jentene godt, og ikke hadde alibi for tidsrommet drapene skal ha skjedd. Wright ble pågrepet tirsdag.

- Etter etterforskning og avhør i perioden disse mennene har sittet i varetekt, har det kommet fram beviser som gjør at vi kan slippe den 37 år gamle mannen, og sikte Steve Wright for drapene på alle de fem kvinnene; Gemma Adams (25), Tania Nicol (19), Annelie Alderton (24), Annette Nicholls (29) og Paula Clennell (24), sa politiførstebetjent, Stewart Gull.

Drapene på de fem unge kvinnene skal ha skjedd i tidsrommet 30. oktober til 13. desember. Kvinnene ble funnet over en tidagersperiode i begynnelsen av desember.

The Ripper

Drapene på de fem kvinnene har blitt sammenlignet med Jack the Ripper, som drepte London-prostituerte på slutten av 1880-tallet, og Yorkshire Ripper, som tok livet av 13 kvinner, i hovedsak prostituerte, i Nord-England fra 1975 til 1980.

MANGE NYSGJERRIGE: Gårsdagens transport til rettslokalet.