- Spilte sjakk med Magnus Carlsen

Mannen aktoratet har utpekt som regissøren av Munch-ranet, Bjørn Hoen (37), hevder at han spilte sjakk med sjakkvidunderet Magnus Carlsen (15) på en sentral dato før ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoen forklarte dette i Oslo tingrett i går, etter at dommeren lot de tiltalte få siste ord før retten ble hevet. Hoen har tidligere blitt spurt om han kan ha lånt bort bilen sin den 15. august 2004, ei uke før ranet. Den dagen har den medtiltalte østfoldingen (38) forklart at Petter Tharaldsen, som politiet mener var sjåfør under Munch-ranet, kom kjørende i Hoens BMW sammen med en annen mann. De skulle prøvekjøre den svarte Audien som skulle brukes i ranet.

Hoen har tidligere forklart at han ikke husker om han har lånt ut bilen sin denne dagen. I går husket han bedre. - Jeg har etterforsket litt, og funnet ut hva jeg gjorde den dagen, sa Hoen. - 15. august var jeg på en barnekulturfestival på Kalvøya i Sandvika sammen med sønnen min. Vi drar dit hvert år. Jeg kjørte ut i min egen bil, sa Hoen, og nevnte en rekke personer han var sammen med den dagen, som han mente kunne bekrefte det.


- Jeg spilte blant annet sjakk med Magnus Carlsen, sa Hoen.

Magnus var der

Hoens advokat, Morten Furuholmen, sier til Dagbladet at det var sjekk av minibankuttak fra den aktuelle datoen i Sandvika som gjorde at Hoen husket hvor han hadde vært. Aktor Terje Nybøe sier til Dagbladet at han ikke kommer til å sjekke Hoens påstand om at han har spilt sjakk mot Magnus Carlsen. - Dette er ikke noen vits i å sjekke. Hoen har sikkert ordnet med alibiene sine på forhånd, sier Nybøe. Barnas kulturfestival gikk av stabelen på Kalvøya helga 14.- 15. august 2004, og Magnus Carlsen spilte sjakk mot flere motstandere der.

- Det stemmer at Magnus spilte simultansjakk mot flere motstandere under Barnas kulturfestival på Kalvøya den dagen, bekrefter Magnus Carlsens trener og mentor, Simen Agdestein.
 

Høy kjendisfaktor

Det unge sjakktalentet er i celebert selskap. Også Celina Midelfart, Petter Stordalen, Ole Christian Bach og Svein Erik «Vaske»-Bakke har vært trukket inn i saken.

b> SJAKKPARTI I RETTEN:  Sjakktalentet Magnus Carlsen (15) spilte mot flere motstandere under Barnas kulturfestival på Kalvøya 15. august 2004. En av dem kan ha vært Munch-tiltalte Bjørn Hoen (37). Foto: Jon Terje H. Hansen
b> SJAKKPARTI I RETTEN: Sjakktalentet Magnus Carlsen (15) spilte mot flere motstandere under Barnas kulturfestival på Kalvøya 15. august 2004. En av dem kan ha vært Munch-tiltalte Bjørn Hoen (37). Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer


Gårsdagens rettsmøte var det siste før dom i saken faller 2. mai. Etter det Dagbladet kjenner til, er det en betydelig nervøsitet og usikkerhet i Oslo-politiet for utfallet av Munch-rettssaken i tingretten.

- Spilte sjakk med Magnus Carlsen