Vitne til Dagbladet:

Spilte TV-spill da han hørte skudd

Vitner og naboer forteller om drapet på Røa mandag kveld. Et vitne sier at han så en mann på åstedet.

VITNE: Pål-Erik Eidsvigs sønn ble vitne til dramaet da Tor Kjærvik ble skutt og drept på Røa i Oslo mandag 12. april. Video: Bjørn Carlsen / Dagbladet TV. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble den profilerte advokaten Tor Kjærvik (70) skutt og drept på Røa i Oslo. En mann i 30-åra ble raskt pågrepet og siktet for drap. Politiet bekreftet seinere at det er avdødes sønn som er pågrepet.

Mandag fortalte Pål Erik-Eidsvig til Dagbladet at han og kona hørte flere skudd da de gikk tur i det aktuelle området like før klokka 21. Han fortalte også at en av sønnene hans ringte ham og fortalte at han hadde sett skyteepisoden.

- Sønnen min er litt oppskaket. Han syntes at det var veldig dramatisk, og sier at han så en person, fortalte Eidsvig til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Observasjoner

Nå forteller sønnen til Dagbladet at han ble avhørt av politiet natt til tirsdag.

- Jeg spilte TV-spill da jeg plutselig hørte plaffelyder, som jeg instinktivt antok at var skudd. Jeg så i retningen der jeg hørte skuddene komme fra, og så en mann i døråpningen.

VITNE: Liv Thorvaldsen var på besøk hos datteren, da hun så Tor Kjærvik komme hjem mandag kveld. Foto: Marie Røssland / Dagbladet TV. Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Han sier at han fulgte med på hendelsen.

- På tidspunktet var jeg usikker på hva som foregikk, og valgte å følge med. Jeg så en dame løpe over plassen, med mannen gående sakte etter seg. Mannen snudde og gikk tilbake i leiligheten. Etter dette virket det som at mannen satt seg ned på huk og vasket en pistol, sier han og forteller at mannen hadde på seg et kirurgisk munnbind.

- Jeg ble rystet, sier han om hendelsen som han ble vitne til.

Advokat John Christian Elden har opplyst til Dagbladet at han har blitt oppnevnt som advokat i saken, og opplyser at siktede meldte seg selv for politiet.

DREPT: Den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt og drept på Røa i Oslo mandag 12. april. Det bekrefter politiet. Foto: NTB Vis mer

Så Kjærvik komme hjem

Nabo Liv Thorvaldsen forteller til Dagbladet at hun så drapsofferet komme hjem omkring klokka 20.15.

- Jeg så Tor Kjærvik komme gående til sitt eget hjem. Jeg tenkte ikke noe mer over det. Han gikk stille og rolig til inngangen og låste seg inn. Så var han borte, sier Thorvaldsen til Dagbladet.

Thorvaldsen forteller at dattera seinere på kvelden hørte noe som hørtes ut som skudd i området.

PROFILERT ADVOKAT: Helt siden 80-tallet har Tor Kjærvik vært én av de mest profilerte forsvarsadvokatene i Norge. Vis mer

Hørte sju skudd

En annen nabo opplyser til Dagbladet å ha hørt sju skudd i forbindelse med skyteepisoden mandag kveld.

- Vi hørte først fire eller fem skudd inne fra leiligheten og at en kvinne gråt og skrek mer og mer, forteller naboen til Dagbladet.

- Så gikk det kort tid, kanskje to minutter, så hørte vi to eller tre skudd til fra litt annet hold. Jeg så like etterpå at det var merker i inngangsdøra, sier den sjokkerte naboen formiddagen etter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer