<strong>LIVSFARLIG GIFT:</strong> Eksperter fra FBI tok alle forholdsregler da de i dag gikk inn i boligen til den ricin-siktede skuespilleren Shannon Richardson. Foto:  Evan Lewis / Texarkana Gazette / AP / NTB SCANPIX
LIVSFARLIG GIFT: Eksperter fra FBI tok alle forholdsregler da de i dag gikk inn i boligen til den ricin-siktede skuespilleren Shannon Richardson. Foto: Evan Lewis / Texarkana Gazette / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Spilte zombie i «Walking Dead» - arrestert for giftbrev sendt til Obama

Skuespiller - og gravid firebarnsmor - siktet i Ricin-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som magasinet The Atlantic skriver: «Det finnes kanskje verre måter å lange ut mot din eksmann på enn å drapstrue USAs president, men vi kommer ikke på noe i farten»

Det føderale politiet FBI satte for halvannen uke siden inn store ressurser på å finne ut hvem som hadde sendt brev med spor av den potensielt dødelige giften ricin til henholdsvis president Barack Obama og New York-borgermester Michael Bloomberg.

Et tilsynelatende gjennombrudd kom da skuespilleren Shannon Richardson - som venter sitt femte barn - tipset FBI om at hennes mann, Nathaniel Richardson, trolig sto bak giftbrevene.

- Ricin i kjøleskapet Kvinnen hevdet blant annet at hun hadde funnet det som så ut som ricin i en Tupperware-boks i kjøleskapet hjemme, og at mannen hadde drevet research på Obama og Bloomberg. Ifølge tipset fant hun også en oppskrift på «hvordan lage ricin» i huset.

Da mannen ble pågrepet og avhørt fant etterforskerne kastorbønner - som brukes i framstillingen av ricin - i bilen hans, men han ble løslatt etter kort tid av mangel på øvrige bevis.

I dag ble i stedet kvinnen arrestert og siktet i saken. Mannskaper fra FBI i heldekkende beskyttelsesdrakter og en rekke andre etterforskere gjorde i dag nye undersøkelser ved hennes bolig nord for Dallas i Texas.

Det er uklart om etterforskerne nå mener at hun sendte trusselposten på egen hånd, men kvinnen skal være mistenkt for å ha satt i gang ricin-saken nettopp for å legge skylda på mannen hun var i ferd med å skilles fra.

- Jeg er kjent med mange faktorer som indikerer at Nathaniel Richardson ble lurt inn i etterforskningen av henne, sier mannens advokat John Delk til nyhetsbyrået AP.

Han ble hyret som skilsmisseadvokat i starten av mai, bare et par uker før brevene ble sendt.

D-kjendis Shannon Richardson har ifølge bransjenettstedet IMDB blant annet spilt zombie i den kritikerroste skrekkdramaserien «The Walking Dead» og en statist- eller birolle i «Vampire Diaries».

Hun har ellers ikke mye å skilte med utover reklamefilmer. Selv om kjendisstatusen hennes nå er et faktum, vil det ikke nødvendigvis være karrierefremmende med  en terror- eller giftdrapsforsøk-tiltale.

Ektemannens påstander om at det i virkeligheten var skuespilleren som ikke hadde rent mel i pos(t)en, ble kjent i helga. Da framsto hun som blodig fornærmet over insinuasjonen.

- Jeg ville ikke ha satt midt ufødte barn eller mine andre barn i fare bare for å legge en felle for noen. Han trenger rett og slett noen å skylde på etter det han har gjort, og jeg var den åpenbare personen. Det meste som nå blir meldt om saken er absolutt upresist. Det er alt jeg kan si,sa Richardson til E! News på mandag.

<strong>PÅGREPET:</strong> Shannon Richardson har spilt helelr ubetydelige roller i to kjente tv-serier og ellers et gangske ubeskrevet blad i bransjen. Foto: Promo
PÅGREPET: Shannon Richardson har spilt helelr ubetydelige roller i to kjente tv-serier og ellers et gangske ubeskrevet blad i bransjen. Foto: Promo Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer