Spin off-tornadoer dreper

Ivan har nådd land. Ny orkan på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Sjekk webloggen til redaktørene i The Times - Picayune Se hvordan Ivan beveger seg her

(Dagbladet.no): Orkanen Ivan er blitt betydelig svakere etter at den kom inn over land i USA. Den herjer likevel voldsomt, og titusenvis av amerikanere er nå uten strøm. Sju er rapportert drept hittil, og de farligste vindene ser ut til å være mindre tornadoer som følger i Ivans kjølvann.

Orkanens sentrum ligger nå seks mil nordvest for Pensacola i Florida, og stormen beveger seg nordøstover i en fart av 22 kilometer i timen, melder CNN.

Ivan gikk inn over land i Alabama i formiddag. To personer ble rapportert drept av en spin-off tornade i Florida i formiddag.

- Et sykehus ble truffet direkte, sier ordfører i John Fogg i Pensacola til CNN. Han opplyser at de som oppholdt seg på sykehuset hadde en dramatisk natt.

I Jackson county rapporteres det om at tornadoer har herjet over et industriområde og at også et føderalt fengsel har blitt ramponert.

Også 30 husvogner skal være ødelagt.

Nå kommer orkanen Jeanne

Samtidig som USA herjes av orkanen Ivan, er en ny på vei over den Donminikanske republikk. Den er foreløpig kategorisert som en tropisk storm, men det er sendt ut orkanvarsel ettersom meteorologene frykter at den vil styrke seg kraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer