Spinngøyal bergenser

Navn: Dagfinn Lyngbø Alder: 26 Yrke: Komiker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først skulle han bli gartner, som faren i gartneriet hjemme på Askøy. Etter ettårig gartnerkurs ga han opp. Så skulle han bli trommeslager. Deretter ble han oppslukt av journalistikken og lokalavisa. Også det gikk over. Nå har han et nedstøvet kamera og ingen trommer.

Derimot har han suksess. Etter Oslo-premieren på Scene West onsdag kunne han glede seg over et samlet kritikerkorps som strødde rundt seg med overstrømmende superlativer.

«En aldeles ustoppelig oppstopper, stappfull av sjarm, lekelyst, fortellerglød og talesprengt til tusen, med et uuttømmelig lager av kvikke replikker, hjertelige observasjoner, overraskende kortslutninger og spinngøyale resonnementer - kort sagt: Dagfinn Lyngbø er selve inkarnasjonen av en bergenser ærsquoåliveærsquoå,» skrev Anette Mürer her i avisa.

Men gudskjelov, ikke alt han har tatt i er blitt gull. Noe blir tull. Som «Agurknytt» i TV2 i fjor sommer der han som slipsbehengt nyhetsoppleser i hvert fall ikke gledet TV-anmelderne. «Stort sett vann,» het det her i avisa, og Aftenposten var enda mer kategorisk med tittelen «Tafatt og poengløst». Men Ingolf Håkon Teigene mente han gjorde en rollefigur som kvalifiserte til nyhetsoppleser i Dagsrevyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer