- Spion døde i bisarr sex-lek

Etterforskere hevder MI6-agenten låste seg inn i en sportsbag for å øke den seksuelle nytelsen.

OMFATTENDE ETTERFORSKNING: En politimann holder vakt utenfor MI6-agentens leilighet i Pimlico, sentralt i London. Inne på badet i den eksklusive leiligheten ble Gareth Williams (31) funnet naken og død i en sportsbag. Foto: Reuters
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: En politimann holder vakt utenfor MI6-agentens leilighet i Pimlico, sentralt i London. Inne på badet i den eksklusive leiligheten ble Gareth Williams (31) funnet naken og død i en sportsbag. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) Det er politiet som ifølge The Mail on Sunday mener MI6-agenten Gareth Williams' mystiske dødsfall kan ha en «naturlig» forklaring.
 
Spionen ble funnet naken og død i en sportsbag i sin egen leilighet 23. august.

Ville teorier Dødsfallet utløste et ras av spekulasjoner rundt hvem det kan ha vært som tok livet av kodeeksperten.

Den første reaksjonen til politikvinnen som fant liket var: «Dette er åsted for et mord.»

Det gikk også rykter om Williams (31) var utsatt for en forsmådd elsker eller en profesjonell likvidering. Andre teorier var at han hadde blitt myrdet av russiske agenter.

Matteeksperten skal en rekke ganger ha besøkt Pentagon i embets medfør. Derfor har også CIA vist stor interesse for etterforskningen.

- Låste seg inne Ifølge den britiske avisa er det imidlertid ikke snakk om et drap, men en ulykke forårsaket av spionen selv.

Williams skal ha kledd deg naken, for så å krype inn i en sportsbag.

Fra innsiden har han så låst bagen med en hengelås. Teorien styrkes av at politiet skal ha funnet nøkkelen til låsen på innsiden av bagen, sammen med liket.

Avisas politikilde mener Williams kan ha besvimt etter å ha fått panikk da han ikke klarte å åpne låsen igjen.

«Erotisk kvelning» Men hvorfor i alle dager skulle agenten krype ned i en bag? Ifølge avisa er svaret på det en bisarr sex-lek.

Politikilden hevder spionen har forøkt seg på såkalt erotisk kvelning (asfyxiofili), det vil si at tilførselen av oksygen til hjernen begrenses for å øke nytelsen ved orgasme.

Den vanligste formen for slik kvelning skjer ved bruk av ei løkke rundt halsen, men en pose eller bag kan gi samme effekt.

Kjendis-ofre I spionens hjemland har det vært flere svært pikante dødsfall av denne typen.

Ifølge The Mail on Sunday var det en liknende sexlek som tok livet av Tory-politikeren Stephen Milligan, som i 1994 ble funnet med en pose over hodet og en appelsin i munnen.

KOM IKKE UT: Det skal ha vært en slik bag fra The North Face som agenten låste seg inne i. Bagen rommer 140 liter. De eksakte målene er 81x48x48centimeter. Produktfoto: The North Face
KOM IKKE UT: Det skal ha vært en slik bag fra The North Face som agenten låste seg inne i. Bagen rommer 140 liter. De eksakte målene er 81x48x48centimeter. Produktfoto: The North Face Vis mer

I USA anslås det at mellom 500 og 1000 dødsfall årlig skyldes slike ulykker.

Liten av vekst Den solide bagen rommer 140 liter. Spionen skal være kjent som en helsefrik, og var liten av vekst.

For å teste teorien skal en politikvinne ha utført samme øvelse. Hun skal fint ha klart å krype ned i en slik bag og låse den fra innsiden.

Teorien er styrket av at det ikke er spor etter kamp i avdødes leilighet rett ved MI6s hovedkontor i Westminster. Heller ikke liket bærer skader av noen art.

Ifølge avisa er avdødes familie opprørt over det de oppfatter som en svertekampanje.

De er også provosert over påstandene om at Williams var homofil og kledde seg i kvinneklær.

KODEEKSPERT: Mattegeniet Gareth Williams (31) jobbet for MI6 og ble funnet død i en sportsbag 23. august. Foto: AP
KODEEKSPERT: Mattegeniet Gareth Williams (31) jobbet for MI6 og ble funnet død i en sportsbag 23. august. Foto: AP Vis mer