Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spion funnet i boxer, fastbundet til sengen

Informasjonen om at MI6-spionen måtte ringe husverten for å komme seg løs gir rom for nye spekulasjoner.

 FUNNET I SPORTSBAG:  Den tidligere MI6-spionen ble funnet brutalt drept i en sportsbag på badet i leiligheten sin 25. august 2010. Nå gir nye opplysninger grobunn for spekulasjoner rundt spionens dødsårsak.
FUNNET I SPORTSBAG: Den tidligere MI6-spionen ble funnet brutalt drept i en sportsbag på badet i leiligheten sin 25. august 2010. Nå gir nye opplysninger grobunn for spekulasjoner rundt spionens dødsårsak. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye opplysninger har kommet fram i saken knyttet til den tidligere MI6-spionen Gareth Williams som ble funnet brutalt drept i en sportsbag på badet i leiligheten sin 25. august 2010, skriver Telegraph.

Sexlek
Gareth Williams jobbet som spion og kodeknekker for den britiske etteretningstjenesten MI6, eller Secret Intelligence Service (SIS). Til tross for omfattende etterforskning er dødsårsaken fremdeles ikke kjent, noe som har ført til at flere ulike teorier om hvordan han omkom har fått liv.

Fra myndighetenes side er det blitt lagt fram at Williams hadde forbindelse med Londons bondage-miljø. Blant teoriene om hans død har det blant annet blitt antatt at det hele var et resultat av en sexlek som gikk fryktelig galt.

«Klaustrofili»
Det ble funnet informasjon på spionens datamaskin med historie tilbake til sado-, bondage- og klaustrofili-websider. Sistnevnte er det motsatte av klaustrofobi, altså at man liker følelsen å føle seg innestengt, gjerne i trange rom.

Nå gir ny informasjon rom for spekulasjoner rundt årsaken til spionens død.

Ringte husvertene
De nye opplysningene kommer fram i avhør av spionens tidligere husverter, og er knyttet til en episode som utspant seg i 2007. Midt på natten skal Williams ha sett seg nødt til å ringe husvertene for å be dem om å hjelpe ham.

Husvertene låste seg selv inn, og ble møtt av et sjokkerende syn. På sengen lå spionen avkledd og kun iført boxershorts, bundet fast til sengen.

Kutt i håndleddene
Ifølge husvertene skal ikke Williams ha virket opphisset da de fant ham, men heller flau og unnskyldende. Og selv om materialet spionen var bundet til sengen med skal ha vært så stramt at det hadde kuttet seg inn i håndleddene hans, skal han ha insistert på at det hele bare var et resultat av en liten spøk, hvor han hadde forsøkt å få seg selv fri fra båndene.

- Drept av hemmelig agent
Under en høring i mars i år kom det fram av det var store mangler på funn av tekniske spor i leiligheten til Williams. Blant annet skal leiligheten ha vært rensket for alt av fingeravtrykk og DNA. Familien til Williams, representert gjennom advokat Anthony O`Toole, hevdet at det var god grunn til å tro at spionen ble drept av en hemmelig agent.

- Familien tror at en ukjent tredjepart var medlem av en eller annen tjeneste som spesialiserer seg innen tåkelegging innen hysj-tjenesten, eller at bevis har blitt fjernet etter hans død av eksperter innen dekkoperasjoner, sa O`Toole på vegne av familien i mars.

Myndighetene vet fremdeles ikke hvordan Williams døde, og under obduksjonen skal spionen hverken ha hatt synlige skader eller spor av medikamenter eller giftstoff i kroppen.

 

 LEILIGHETEN:  Politiet står vakt utenfor leligheten hvor M16-spionens lik ble funnet. REUTERS/Luke MacGregor
LEILIGHETEN: Politiet står vakt utenfor leligheten hvor M16-spionens lik ble funnet. REUTERS/Luke MacGregor Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling