Spionasje, sexbråk, mikromat og misfornøyde kunder

Nå ber over 5000 oppgitte Disney-fans om at Disneyland Paris rydder opp.

BRÅK BAK FASADEN: Disneyland Paris har problemer på flere fronter. Nå må parken ta stilling til en underskriftskampanje der over 5000 besøkende vil ha bedring. Foto: AFP / NTB scanpix
BRÅK BAK FASADEN: Disneyland Paris har problemer på flere fronter. Nå må parken ta stilling til en underskriftskampanje der over 5000 besøkende vil ha bedring. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hittil har 5000 fortvilte besøkende skrevet under oppropet, som er overlevert Bob Iger, sjef for Walt Disney Company i California.

Disneys europeiske storsatsing har innfridd på publikumsfronten - med et foreløpig toppnivå i fjor, da 16 millioner publikummere besøkte parken.

Men parken har hatt problemer både med finanser og omdømme.

Nok var nok Det er belgieren Guillaume Gallant - som i britisk presse omtales som «fornøyelsesparkentusiast» - som står bak den siste protestaksjonen.

Han var nylig på besøk i parken, og ble så oppgitt at han mente at nok var nok.

Til The Independent forteller Gallant at fire forskjellige forestillinger på parkens teatre var avlyst og to attraksjoner var stengt, mens det var problemer med flere andre. Og da han etter strabasene ville slappe av i en av parkens dyreste restauranter, fikk Gallant det han bestemt mener var gjenoppvarmet mat.

- Vi fikk maten etter under fem minutter, noe som åpenbart er alt for kort tid til at de kunne ha klart å lage den maten vi bestilte, sier Gallant.

Røde tall Han irriterer seg også over uklare åpningstider ved parkens restauranter, der serveringen ved flere av restaurantene stenger så tidlig som 1930, selv om parken er oppe til 23.

Forestillingene skal ifølge Daily Mail ha blitt tatt av plakaten på grunn av innsparingsbehov, noe en titt i parkens regnskaper kan forklare.

Siden 2008 har parken måttet bokføre et nettotap på 2,1 milliard kroner, ifølge The Independent.

Oppropet kommer etter flere år med kontroverser for den populære parken.

Spionasje og streik I juni ble Euro Disney - selskapet som driver parken - bøtelagt med omkring 1,2 millioner kroner. Selskapet hadde hyret to tidligere politifolk, som i en periode på sju år spionerte på unge som søkte jobb i parken: - Av sikkerhetshensyn, ifølge selskapet.

Og i fjor marsjerte en rekke kjente Disney-figurer gjennom parken etter at lønnsforhandlingene skar seg helt. De ansatte krevde fire prosent mer lønn - ledelsen nektet å by mer enn 1,5 prosent, noe som resulterte i at både Mikke Mus og Snøhvit og de syv dvergene gikk i protestmarsj gjennom parken.

En betent personalsak der en betrodd, erfaren mannlig ansatt ble anklaget for å ha sextrakassert en ung kvinnelig kollega skapte også uro i parken.

Euro Disney har ikke kommentert den siste klagestormen. Dagbladet har også søkt selskapet for en kommentar.

MOTTOK PROTESTENE: Disney-boss Bob Iger. Foto: Getty / AFP / NTB scanpix
MOTTOK PROTESTENE: Disney-boss Bob Iger. Foto: Getty / AFP / NTB scanpix Vis mer