Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spionasjeverktøy kamuflert som en stein eksploderte ved anrikingsanlegg i Iran

Ble oppdaget av iranske tropper.

ANRIKER URAN: Dette bildet er tatt i 2009 og viser anrikingsanlegget under bygging i et fjellområde nord i Iran. Foto: AP
ANRIKER URAN: Dette bildet er tatt i 2009 og viser anrikingsanlegget under bygging i et fjellområde nord i Iran. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge The Sunday Times skal iranske tropper ha fått seg en overraskelse da de tilsynelatende undersøkte en stein i nærheten av et av landets anrikingsanlegg for uran, skriver Al Arabiya.

Da steinen kom i nærkontakt med de iranske troppene skal den ha eksplodert av seg selv, skriver avisen.

Episoden skal ha funnet sted forrige måned ved byen Qom, som ligger nord i landet, da troppene forsøkte å flytte på steinen, ifølge kilder avisen har snakket med.

Plukket opp signaler Eksperter som undersøkte spionenheten skal ha konkludert med at den var i stand til å plukke opp signaler fra datamaskinene inne i anrikingsanlegget som anriker uran.

Eksplosjonen ble først holdt hemmelig av iranske myndigheter.

Men forrige uke gikk irans visepresident, Fereydoun Abbasi, og sjefen for anrikingsanlegget ut og fortalte om hendelsen.

Dette har fyrt opp spekulasjoner om hvorvidt informasjonen som ble plukket opp hadde verdifull informasjon for vestlige land som spionerte på anrikingsanlegget.

Anspent Det har de siste årene vært rettet mye oppmerksomhet rundt Irans atom-politikk og at landet anriker uran.

Selv hevder Iran at det kun skal brukes til fredelige formål, men det er ikke alle som tror på det.

Blant Irans største kritikere er Israel, som selv har atomvåpen. Israelske myndigheter hevder at Iran anriker uran for å utvikle atomvåpen og utslette Israel.

Forholdene mellom de to landene er svært anspent, og mange frykter for konsekvensene hvis det viser seg at Iran kan utvikle atomvåpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media