Spionen ble sannsynligvis drept

Manglende bevis gjør det lite trolig at drapet vil bli oppklart.

IKKE NOK BEVIS: Politilegen konkluderer med at det er sannsynlig at MI6-spionen Gareth Williams ble utsatt for noe kriminelt, men det finnes ikke nok bevis til å bekrefte det. Foto: Metropolitan Police/Ap/NTB Scanpix
IKKE NOK BEVIS: Politilegen konkluderer med at det er sannsynlig at MI6-spionen Gareth Williams ble utsatt for noe kriminelt, men det finnes ikke nok bevis til å bekrefte det. Foto: Metropolitan Police/Ap/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kroppen til etterretningsmannen Gareth Williams ble funnet naken i en sportsbag med hengelås i sitt hjem i London i august 2010.

Ting tyder på et mistenkelig drap, men det finnes ikke nok bevis til å bekrefte det.

- Til tross for syv dager med bevisføring og en 21 måneder lang politietterforskning, er det lite sannsynlig at omstendighetene rundt Gareth Williams død noen gang vil bli oppklart, sier politilege Fiona Wilcox i sin to timer lange forklaring i rettsalen i Westminster Coroner, ifølge Sky News.

Mange rykter Politilegen forteller at det kan sies med sikkerhet at MI6-spionen ikke lukket baggen selv. Politiet har etterprøvd denne teorien og publisert en video som viser Peter Faulding, en av verdens fremste utbryterartister, som enkelt klatrer inn i baggen, men som er sjanseløs på kunststykket det ville vært å låse seg selv inne. Faulding fikk allerede i september 2010 i oppdrag fra Scotland Yard om å finne ut om det er mulig å låse baggen fra innsiden.

- Dødsårsaken var unaturlig og han har sannsynligvis blitt utsatt for noe kriminelt, forteller Wilcox.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer