Spionen som elsket ham?

Spion Anna Chapman frir til varsleren Edward Snowden på Twitter: - Vil du gifte deg med meg?

UTVIST SPION SØKER ETTERLYST VARSLER: Spionen Anna Chapman har fridd på Twitter til varsleren Edward Snowden. Foto: AFP/REUTERS/NTB SCANPIX
UTVIST SPION SØKER ETTERLYST VARSLER: Spionen Anna Chapman har fridd på Twitter til varsleren Edward Snowden. Foto: AFP/REUTERS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha lekket graderte opplysninger om det amerikanske etterretningsprogrammet PRISM til The Guardian, har Edward Snowden vært ønsket av Washington.

Nå er han også ønsket av den tidligere russiske spionen Anna Chapman.

Varsleren Edward Snowden er beskrevet som mannen ingen vil ta i, og er uønsket de fleste steder i verden. Det er en nyhet som den russiske sexbomben og tidligere spionen Anna Chapman tydeligvis ikke har fått med seg eller ikke bryr seg om.

Foretrekker Snowden fremfor Putin Flere russiske tabloidaviser har beskrevet president Vladimir Putin som Russlands heteste ungkar i øyeblikket, men den russiske «femme fatale» Chapman ser ut til å foretrekke den halvparten så gamle Snowden.

Hun twitret seg rett inn i overskriftene verden over når hun skrev følgende melding på sin Twitter-profil torsdag kveld:

«Snowden will you marry me?!».

Edward Snowden befinner seg trolig fortsatt på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva, og er dermed ikke fysisk langt fra der den russiske frierinnen befinner seg. Til tross for at han sannsynligvis har god tid, har han ikke respondert på tweeten.

NSA som barnevakt? Etter et par timer uten noen form for respons, la Chapman ut en ny melding: «@nsa, will you look after our children?».
Med mulig referanse til den amerikanske etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA).

Den russiske spionen Anna Chapman (31) fikk mye oppmerksomhet etter at hun ble arrestert i USA i slutten juni mistenkt for spionasje.
Chapman og de resterende spionene ble arrestert og deportert til Russland sommeren 2010, i bytte mot fire amerikanske spioner som var pågrepet av russerne. Dette var den største spionutvekslingen mellom Russland og USA siden Den kalde krigen.

Får 007 til å blekne Utvist spion søker etterlyst varsler. Ian Flemming, som skapte agenten Jams Bond i skyggen av den kalde krigen, kunne ikke laget et bedre manus. Han skrev «From Russia With Love» og «The Spy Who Loved Me». Historien om dattera til en KGB-agent som ble avslørt og kastet ut av USA for så å fri på Twitter til den mest forhatte mannen i Washington, er det den russiske modellen og eks-spionen Chapman som er i ferd med å skrive.

«Femme fatale» Hun hadde bodd i USA i tiår og skulle rapporterte tilbake til Moskva om hva som rørte seg og ble snakket om i amerikansk samfunnsliv. Chapman fikk raskt tilnavnet «femme fatale» i media. Hun fremsto som en suksessrik eiendomsmegler i New York og frekventerte rikmannsmiljøer på Manhattan.

Edward Snowden befinner seg trolig fortsatt på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva, og er dermed ikke fysisk langt fra der den russiske frierinnen befinner seg. Men uten gyldig pass er det lite trolig at han kan forlate flyplassen med det første. Hvis så skulle skje, må han få personlig tillatelse av Russlands mest ettertraktede ungkar.

MODEL: Den russiske Anna Chapman har livnært seg som modell og programleder etter at hun ble avslørt som spion i 2010. Her på forsiden av bladet Maxim. Foto: AP/NTB SCANPIX
MODEL: Den russiske Anna Chapman har livnært seg som modell og programleder etter at hun ble avslørt som spion i 2010. Her på forsiden av bladet Maxim. Foto: AP/NTB SCANPIX Vis mer