Spioner mot Bush

Irak fungerer som en kjempediger rekrutteringsreklameplakat for terrorister, sier senator John Kerry

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare en drøy måned foran mellomvalget der partiet til president George W. Bush risikerer å miste flertallet i Representantenes hus, avslører avisa The New York Times at landets 16 etterretningsorganer mener at krigen mot Irak har økt terrortrusselen mot USA. Den nasjonale etterretningsrapporten ble ferdig i april i år, og er selvsagt hemmeligstemplet. Innholdet i lekkasjen undergraver presidentens hovedbudskap foran valget om at krigen mot Irak var nødvendig og har bidratt til å gjøre USA sikrere.

Er da presidentens påstand som er den motsatte av USAs samlede spionsamfunns, enda en løgnaktig påstand for å føre folket bak lyset? Vel, Det hvite hus som ikke har for vane å kommentere lekkasjer fra hemmelige dokumenter, har rykket ut mot denne. John D. Negroponte som Bush utnevnte til øverste spionsjef da han omorganiserte etterretningsarbeidet for å møte terrortrusselen, sier at lekkasjen ikke er dekkende for rapportens mange observasjoner og konklusjoner. Et temmelig vissent dementi.Det enorme amerikanske etterretningsapparatet har funnet ut at det stemmer det som mange observatører og journalister i Irak har rapportert nå i flere år: Den amerikanske invasjonen og okkupasjonen trekker til seg kampvillige islamister fra hele verden. De virker som inspirasjon for mottakelige personer hjemme, enten de dør eller vender hjem i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer