Spionerer på barn

Forretningsidéen til det svenske selskapet Service og Säkerhet innebærer å forfølge barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bak firmaet, Andreas Fahlberg (31), beskrives av avisa Expressen som en hyggelig, svært veltrent og muskuløs mann på over 100 kilo. Hans forretningsidé er å tilby seg å spionere på barn.

- Jeg vil tjene penger, sier Fahlberg til Expressen

Selskapet tilbyr naturligvis også mer tradisjonelle spaneoppdrag som «utroskapsspaning», «beskyttelse mot voldtekter» og altså spionasje mot barn og unge.

Det siste er tiltenkt bekymrede foreldre som lurer på hva poden driver med, når de er ute på egenhånd. Det blir trolig mest helg- og kveldsspaning, antar avisa.

Tar bilder

Det fortoner seg som enhver 14-årings mareritt: Plutselig dukker noen opp med ugjendrivelige bevis for at det ikke bare var kameratene som smugrøykte utenfor gatekjøkkenet. For eksempel.

- Vi tar bilder av hvem barna omgås og sånn. Hvis barnet går på diskotek for eksempel, sjekker vi adressen og drar dit. Og da har vi våre metoder, sier barnespionen megetsigende. Han vil ikke utdype temaet ytterligere.

Når kartleggingsarbeidet er fullført, blir alt materialet overlevert foreldrene. Det er stort sett barn og ungdommer mellom 16 og 21 år som blir skygget uten å vite om det. Fahlberg innrømmer at konseptet virker litt drøyt, men hensikten er tross alt å sørge for at barn og unge «ikke havner ille ut».