Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spionerte på Diana

LONDON (Dagbladet): En av tjenerne ved slottet spionerte på prinsesse Diana. Dianas raserianfall og mange utbrudd mot Charles ble - med dronningens velsignelse - rapportert til en psykiater. Psykiateren konkluderte med at Diana led av et «personlighetsproblem».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På bakgrunn av hva tjeneren fortalte, ga psykiateren sine tolkinger av Dianas mentale tilstand tilbake til slottet. Foruten at prinsesse Diana hadde et «personlighetsproblem», mente psykiateren at hun heller ikke var i stand til å kontrollere sine handlinger.

Tjeneren har nå selv fortalt om registreringen til den britiske avisa Sunday Times.

«Fiender»

Prins Charles venn, statsråd Nicholas Soames, uttalte etter det mye omtalte TV-intervjuet med Diana i BBC at Diana «var paranoid». Det regnes som sannsynlig at han bygde denne uttalelsen på psykiaterens rapporter, som prins Charles trolig har vist til sine venner.

Ut fra dette er det ikke rart at Diana snakket om sine «fiender ved slottet» og at hun fryktet at menn i hvite frakker ville komme for å hente henne.

- Sjokkerende

En annen ledende psykiater, dr. Dinesh Bhugra, sier at han finner det sjokkerende at en psykiater kan levere rapporter om et menneske uten å undersøke personen.

- Som psykiater er du dessuten bundet av taushetsplikt når det gjelder pasienter, slår Bhugra fast.

Foreningen for psykiatere, The Royal College of Psychiatrists, med prins Charles som sin høye beskytter, har sendt ut retningslinjer hvor medlemmene blir advart mot å gi tolkninger av pasienter de ikke har møtt.