Spionerte på intetanende ofre i 14 år. Først nå vet FBI hvordan

Lagde viruset som 14-åring. 15 år seinere har FBI klart å knekke koden.

DATASPIONASJE: Gjennom et sikkerhetshull i Mac-maskiner og et virus fikk Ohio-mannen tilgang til tusenvis av datamaskiner over en 14 års periode. Først i år ble det klart hvordan. Illustrasjonsfoto: EPA / NTB Scanpix
DATASPIONASJE: Gjennom et sikkerhetshull i Mac-maskiner og et virus fikk Ohio-mannen tilgang til tusenvis av datamaskiner over en 14 års periode. Først i år ble det klart hvordan. Illustrasjonsfoto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Ohio-mannen var 14 år gammel, gjorde han oppdagelsen som skulle svekke datasikkerheten til Mac-maskiner de neste 14 åra.

Før ham var det tilsynelatende ingen som hadde funnet det samme sikkerhetshullet.

Det var det heller ingen som skulle gjøre før 14 år seinere, da Ohio-mannen var 28 år gammel. Da hadde han gjort tusenvis av fremmede til intetanende ofre for dataspionasje.

«Fruitfly»

For da 14-åringen fant sikkerhetshullet, bestemte han seg for å utnytte det, skriver ZDNet, et amerikanske teknologinettsted.

Han lagde et virus, det såkalte «Fruitfly»-viruset, og spionerte på intetanende Mac-brukere.

Hvis Mac-maskinen din var infisert med dette viruset, kunne Ohio-mannen i bunn og grunn ta over datamaskinen din. Han hadde tilgang til skjermen, til filene, til webkameraet og til mikrofonen på maskinen.

Da 28-åringen ble arrestert i januar i fjor, ble det klart at han ikke var spesielt interessert i noe annet enn å spionere på ofrene sine.

I januar i år ble han siktet, og i disse rettsdokumentene heter det at 28-åringen kunne sitte og se på brukeren av den infiserte Mac-maskinen gjennom maskinens webkamera. Dette skal han også ha gjort ofte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer