«Spionfest» endte fatalt

Spekulasjonene florerer etter at en båt full av israelske og italienske etterretningsagenter sank i en voldsom storm i Italia.

FIRE DØDE: Fire av de totalt 23 personene som var om bord på båten, døde. Foto: WFF / Zuma Press
FIRE DØDE: Fire av de totalt 23 personene som var om bord på båten, døde. Foto: WFF / Zuma Press Vis mer
Publisert

Meteorologene klarte ikke å forutse at stormen skulle bli så kraftig. Da den traff Maggioresjøen i Italia forrige søndag, hadde ikke båten en sjanse.

Fire av de 23 personene som var om bord da båten sank, omkom. Seinere bekreftet italienske og israelske myndigheter at 21 av dem var tilknyttet deres etterretningstjenester, skriver blant andre New York Times.

Hva gjorde så 13 israelske og åtte italienske spioner sammen på en leiebåt oppkalt etter gudoria, det italienske ordet for nytelse?

Det er det, ikke overraskende nok, mange som har forsøkt å gjette seg fram til.

E-tjenesten i Italia har forklart at de var samlet for å feire bursdagen til en av agentene om bord. De har ikke ønsket å gi ytterligere kommentarer, ifølge NYT.

Selv om italiensk presse har døpt samlingen for «spionfesten», er det lite som tyder på at folk flest har slått seg til ro med denne forklaringen.

- Ikke interessert

En av spekulasjonene er knyttet til de andre personene som var om bord. Skipperen, Carlo Carminati (60), hadde nemlig med seg kona si - en russisk kvinne, skriver storavisa videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer