Spionjegerne forholder seg tause

Spionjegerne i overvåkingspolitiet sitter og venter på rette tidspunkt før de vil kommentere og eventuelt bekrefte at en storspion - «Lanze» - er avslørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fungerende overvåkingssjef Stein Vale i Politiets overvåkingstjeneste var usedvanlig kryptisk i går kveld:

- Vi foretar kontinuerlig en løpende vurdering av hva vi kan, vil og må kommentere. Saken Dagbladet og andre medier har omtalt de siste dagene, vil vi på det nåværende tidspunktet ikke kommentere i media.

Hvorfor overvåkingspolitiet ikke vil kommentere spionjakten, er noe uklart.

Enten er spionjakten inne i en kritisk fase, eller så mangler de fortsatt fakta og opplysninger som gjør at de eventuelt kan gå til aksjon.

Kilder i de hemmelige tjenestene sier likevel til Dagbladet at en ikke kan utelukke at Stasi-spionen «Lanze» allerede kan være siktet, og at det er andre etterforskningsmessige årsaker som gjør at overvåkingspolitiet velger ikke å kommentere opplysingene Dagbladet og andre medier har fått bekreftet fra Stasi-arkivene i Berlin.

- Vi har valgt å forholde oss til media ved foreløpig ikke å kommentere den aktuelle saken. Selvfølgelig har vi forståelse for at media vil informere offentligheten. Men det vil ikke bli gitt kommentarer før vi eventuelt mener det vil være riktig av oss å kommentere de forhold som vi vil kommentere, sier Vale.