Spionmistenkt amerikaner arrestert i Russland

En amerikansk statsborger er arrestert i Moskva, mistenkt for spionasje. Det er russernes første spion-arrestasjon etter at at Vladimir Putin ble valgt til president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken kan forverre forholdet mellom Russland og USA, som er anstrengt fra før på grunn av Kosovo-krigen og internasjonal kritikk mot russernes krigføring i Tsjetsjenia.

Amerikaneren skal være leder for et privat firma i Russland, og skal tidligere ha jobbet for den amerikanske etterretningstjenesten. Også en spionasjemistenkt russer er pågrepet. Russeren skal være en militærteknisk ekspert og ansatt i en organisasjon i Moskva.

- Etterforskningen viser at utlendingen lenge har hatt kontakter i Moskva, Novosibirsk og andre russiske byer for å samle informasjon som utgjør russiske statshemmeligheter, het det i en uttalelse fra FSB, den russiske sikkerhetstjenesten som har stått for arrestasjonene.

Blant annet skal FSB ha funnet innspillinger av samtaler med ansatte innen forsvarsindustrien hos amerikaneren. Ifølge nyhetsbyrået RIA risikerer amerikaneren 20 års fengsel.

(NTB)