Spionsaken: NATO orientert fra starten

NATO har etter det NTB erfarer blitt holdt orientert om spionmistanken mot Stein Viksveen helt siden etterforskningen startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor lenge Stein Viksveen har vært i Overvåkingspolitiets (POT) søkelys, er det ingen som vet. Men Viksveen har selv sagt at han første gang ble kontaktet av POT høsten 1998. Først vel et år senere ble leiligheten og kontoret hans i Brussel ransaket av norsk og belgisk politi, som blant annet beslagla mobiltelefoner, adressebøker, bøker og veikart.

I NATO er man svært tilbakeholden med å kommentere saken, men etter det NTB erfarer har NATO visst om spionmistanken så lenge POT har jobbet med saken. Det er grunn til å tro at norske myndigheter på et tidlig tidspunkt har informert NATO.

- Vi samarbeider godt med alle NATO-lands myndigheter, sier lederen for presse- og medieseksjonen i NATO Lee McClenny til NTB, uten å gå inn på den konkrete saken. Det betyr at NATO eventuelt også vil bistå norske myndigheter med opplysninger, i tilfelle det skulle være aktuelt. Ingen i NATO kan svare på hvilke undersøkelser som eventuelt blir gjort innad i alliansen for å kaste lys over saken.

(NTB)