Frode Berg

Spionsiktede Frode Berg fengsles i tre nye måneder: - Føler meg forferdelig misbrukt

FSB ønsker å holde nordmannen fengslet til mai.

FENGSLET TIL MAI: Den spionsiktede nordmannen Frode Berg fengsles i tre nye måneder. Det ble bestemt i retten i Moskva i dag. Video: Morten Strand / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSKVA (Dagbladet): Den spionsiktede nordmannen Frode Berg ble framstilt for ytterligere varetektsfengsling i retten i Moskva i dag.

Det russiske sikkerhetspolitiet (FSB) ønsker å holde nordmannen i varetekt til 5. mai.Like etter klokka 08.30 ble Berg ført inn i rettslokalet av maskert politi og var synlig for pressen i kun få sekunder. Han så fattet ut. Rettsmøtet gikk for lukkede dører.

Tre måneder

Retten har bestemt at nordmannen skal sitte varetektsfengslet i tre nye måneder.- Det er uvirkelig. Jeg føler meg forferdelig misbrukt av dem som ga meg penger og dokumenter, sier Berg. - Jeg kjemper en daglig kamp mot sinne og hat mot dem som har misbrukt meg, sier han.Han forteller samtidig til norske medier at han er evig optimist og at han er rørt over støtten han opplever å få fra lokalsamfunnet i Kirkenes. Han synes også det er fint at norske medier er opptatt av saken hans. Han sier han har gode samtaler med sin advokat Ilja Novikov.- Jeg har aldri samlet inn noe materiale, sier han.Bergs forsvarer, advokat Ilja Novikov, sier til Dagbladet at han ikke er overrasket over rettens beslutning i dag.- Men jeg kan ikke forstå at det skal være noe kompromitterende i det materialet Berg fikk, sier Novikov, som ikke ønsker å si hvem som skal ha gitt materialet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer