Spionsjef: Frykter Russland vil lage en ørken i Syria

Mener også at fiendtlige stater en en «grunnleggende trussel».

PRESIDENT: Russlands president Vladimir Putin. Den britiske etterretningssjefen mener at Russlands opptreden i Syria vil føre til at landet blir en ørken. Foto: NTB Scanpix
PRESIDENT: Russlands president Vladimir Putin. Den britiske etterretningssjefen mener at Russlands opptreden i Syria vil føre til at landet blir en ørken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Situasjonen i Syria har fått sjefen for den britiske etterretningstjenesten, Alex Younger, til å uttale seg.

I en tale av de sjeldne forteller Younger at Russlands kamper i Syria kan føre til massive ødeleggelser.

- I Aleppo, Russland og regimet i Syria forsøker de å lage en ørken - og de kaller det fred. Den menneskelige tragendien er hjerteskjærende, sa han ifølge CNN.

MI6

Tidligere i dag sa den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov at de syriske regjeringsstyrkene stanser angrepene på Aleppo for å la sivile evakuere. Det meldte russiske nyhetsbyråer, ifølge NTB.

Den britiske etterretningstjenesten, bedre kjent som MI6, er kjent for å operere i skyggen og dette er første gang Younger uttaler seg offentlig etter han begynte i stillingen i 2014.

Alex Younger leder Storbritannias kamp mot terrorisme verden over - og konfliktene i Irak og Syria er blant disse.

- Vi blir ikke trygge fra truslene som stammer fra det landet hvis ikke borgerkrigen der tar slutt, fortale MI6-sjefen i sin tale.

To viktige endringer

Alex Younger sa også i talen at han er bekymret for Europas sikkerhet når Storbritannia forlater EU og USAs neste president er Donald Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer