Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spionsjef tatt i Irak

Tilværelsen er utrygg for irakiske spioner i utlandet: Etterretningssjef Zuhair al-Naquib er arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske styrker i Irak har pågrepet det avsatte Bagdad-regimets militære etterretningssjef Zuhair al-Naquib. Han var nummer 21 på listen over de 55 mest ettersøkte irakiske lederne.

Amerikanerne tror at hvis al-Naquib er villig til å samarbeide, kan han bidra til å avsløre eventuelle irakiske agenter i USA.

Den irakiske etterretningssjefen skal frivillig ha overgitt seg til amerikanske soldater i Bagdad, sa amerikanske talsmenn sent onsdag kveld.

Også de irakiske etterretningstjenestenes USA-ekspert Salim Salid Chalaf al-Jumayli skal være pågrepet. En iraker mistet livet i aksjonen i Bagdad der al-Jumayli ble tatt, opplyste den amerikanske sentralkommandoen i Doha i Qatar.

Fant napalmstoffer

Britiske soldater skal ha funnet stoffer som kan brukes til å lage napalm i en militær forlegning nær al-Amarah i Sør-Irak, opplyste tjenestemenn i London. Napalm er en svært brennbar bensingele som brukes i krig, men regnes ikke som et masseødeleggelsesvåpen.

Britene vil med det første trekke tilbake om lag to tredeler av sine styrker i Irak-regionen, sa andre tjenestemenn. Av de tre britiske brigadene på til sammen 45.000 soldater, vil to snart bli kalt hjem fra Persiabukta.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media