Spire til håp i Irak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagen etter at verdens stormakter og arabiske land hadde avsluttet sin sikkerhetskonferanse i Bagdad, smalt det i går igjen i den irakiske hovedstaden. Mer enn 30 mennesker, de fleste sjiamuslimske pilegrimer, ble drept. De sjiamuslimske og sunnimuslimske opprørsgruppene deltok ikke på konferansen og fortsetter sin voldelige kamp, både mot hverandre og mot den amerikanskledede okkupasjonen av Irak.

Likevel har konferansen gitt et lite håp om at den negative utviklingen i landet kanskje kan begynne å snu. De viktigste signalene kom fra Iran i går etter at amerikanske og iranske delegater på møtet lørdag angivelig skulle ha vært i harde verbale sammenstøt.- Møtet i Bagdad var konstruktivt og et første skritt mot stabilitet og sikkerhet i Irak, sa en talsmann for det iranske utenriksdepartementet i Teheran. Han gjorde det også klart at Iran vil støtte alle tiltak for å få slutt på blodsutgytelsene i det krigsherjede nabolandet. Samtidig kom det meldinger om at Irans president Mahmoud Ahmadinejad ønsker å legge fram Irans atomplaner for FNs sikkerhetsråd. Det er nye toner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer