<strong>SLIK VIL FN BEKJEMPE SULT:</strong> En fersk rapport ber oss spise langt mer insekter. Også vi i den vestlige verden.

Foto: Mette Randem
SLIK VIL FN BEKJEMPE SULT: En fersk rapport ber oss spise langt mer insekter. Også vi i den vestlige verden. Foto: Mette Randem Vis mer

- Spis mer insekter

FN har funnet løsningen på sultproblemene. Men frykter vesten vil sabotere fordi vi synes det er ekkelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny rapport fra FNs mat- og jordbruksorganisasjon er klinkende klar på at det ville hjelpe stort på sultproblemene i verden om vi spiste mer insekter. I tillegg ville det føre med seg at vi forurenset langt mindre, melder BBC.

Veps, biller og andre insekter er ifølge FN-organisasjonen alt for lite brukt i dag som mat for folk og fe, og insektsoppdrett blir trukket fram som en måte å sikre mattilgang på.

Organisasjonen understreker at mer enn to milliarder mennesker i verden allerede har insekter som en del av kostholdet sitt.

«Ekkelt» Likevel har ikke FNs mat- og jordbruksorganisasjon det store håpet om å bli hørt i den vestlige verden, da de regner med at den gemene hop vil finne det «ekkelt» å spise insekter.

- Insekter finnes overalt og de reproduserer svært raskt, heter det i rapporten.

Forfatterne av rapporten peker på at insekter er næringsrike og inneholder mye protein, fett og mineraler.

- Insekter er spesielt viktig som matsupplement for underernærte barn, heter det.

Frir til matindustrien Rapporten peker også på at insekter er ekstremt kostnyttige. Gresshopper, for eksempel, trenger tolv ganger så lite for som kyr for å produsere samme mengde protein.

Dessuten byr kyr, griser og andre matdyr langt mer på miljøødeleggende gasser enn det insekter vil gjøre.

FN-rapporten frir til matindustrien for å oppdra forbrukerne i vestlige land. Forfatterne ber industrien om å «heve statusen til insekter» ved å inkludere dem i nye oppskrifter og putte dem på restaurantmenyene.

I denne forbindelse peker rapporten på at visse insekter blir sett på som de reneste delikatesser i flere områder av verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer