Spis pølser - bli slank

Matforsk har utviklet pølser så fulle av proteiner at du føler deg mett mye lenger - og spiser mindre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Studenter i Ås-miljøet har vært ivrige pølsespisere for å teste ut om dette virkelig stemmer. Nå skal de nyutviklede matvarene testes ut på familier i Danmark og Nederland som har problemer med overvekt.

-  Studentene syntes pølsene smakte litt annerledes enn hva de er vant med. Flere av variantene ble oppfattet som akseptable. Vi samarbeider med Gilde på dette prosjektet, forteller forsker Øydis Ueland ved Matforsk til Dagbladet.

Hun venter spent på analyseresultatene fra forsøket der 30 studenter var med.

Slankere Europa

Forskningen på proteinpølsene er et ledd i kampen for et slankere Europa. Hensikten med det EU-finansierte Diogenes-prosjektet er å få mer kunnskap om sammenhengen mellom overvekt, diett og gener. Samtidig forskes det på lukter som lurer oss til å føle oss mette over lengre tid.

Så langt er det i prosjektet utviklet pølser med proteiner og pasta med såkalt lavt glykemisk indeks.-  De proteinrike produktene må være blandingsprodukter av kjøtt slik som pølser og hamburgere, fordi det da er mulig å tilsette ekstra protein til slike blandingsprodukter, påpeker forsker Ueland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer