Trump erklærer unntakstilstand:

- Spiser en «møkkasandwich»

Donald Trumps kontroversielle beslutning om å erklære unntakstilstand for å få penger til grensemur, splitter Republikanerne.

UNNTAKSTILSTAND: USAs president Donald Trump erklærer en nasjonal unntakstilstand for å håndtere det han beskriver som en «invasjon» av grenseområdene til Mexico. Et spørsmål fra CNNs reporter om tallene han presenterte fikk presidenten til å rase. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, republikaneren Mike Rogers, er særdeles tydelig på hvordan han mener partiets majoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell virkelig misliker Trumps beslutning.

- Dere ser nå Mitch McConnell spise en «møkkasandwich» i hele denne prosessen. Du kan se det på kroppsspråket og språket hans, sier Rogers til CNN.

Washington Post har tidligere omtalt hvordan McConnell tidligere denne uka advarte Trump i private samtaler om å la være å erklære en unntakstilstand. Likevel skal McConnell ha gått med på dette fordi han fryktet en ny nedstengning av føderal sektor.

Ved å erklære unntakstilstand, får Trump en utstrakt myndighet til å hente penger fra andre poster i statsbudsjettet. Nå planlegger han å bruke åtte milliarder dollar - hovedsakelig fra forsvarsbudsjettet på en grensemur.

- Ikke problemer

- Han liker ennå ikke den gjødselsandwichen han fikk servert, sier Rogers om McConnell.

- Jeg synes han må føle seg fri til å bruke de verktøyene han innenfor loven for å styrke innsatsen sin for å beskytte grensa. Så jeg ville ikke ha problemer med det, sa McConnell selv til pressen før Trump erklærte unntakstilstand, ifølge The Hill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer