FÅTT NOK: Situasjonen i Venezuela har gått fra veldig ille til ekstremt forferdelig. Ni av ti innbyggere lever i fattigdom, og kiloene raser av underernærte innbyggere. Her holder venezuelanere hendene i været for å vise sin motstand til president Nicolas Maduro i hovedstaden Caracas den 23. januar i år. Hundretusener ba lederen tre av, men Maduro er ikke kjent for å høre på folket sitt. Foto: Frederico Parra / Afp / Scanpix
FÅTT NOK: Situasjonen i Venezuela har gått fra veldig ille til ekstremt forferdelig. Ni av ti innbyggere lever i fattigdom, og kiloene raser av underernærte innbyggere. Her holder venezuelanere hendene i været for å vise sin motstand til president Nicolas Maduro i hovedstaden Caracas den 23. januar i år. Hundretusener ba lederen tre av, men Maduro er ikke kjent for å høre på folket sitt. Foto: Frederico Parra / Afp / ScanpixVis mer

Krisa i Venezuela

Spiser fra søppelhauger

Ni av ti innbyggere i Venezuela er fattige. De må jobbe i én måned og 13 dager for å ha råd til én kylling til middag. Medisiner finnes kun for eliten. Barn dør på sykehus fordi de ikke får elementær medisinsk hjelp.

Har du har lyst på noen egg? Vel, da må du arbeide i 419 timer for å ha råd til det. Og har du først skaffet tilveie pengene, må du stå i endeløse køer foran supermarkedet eller det svarte markedet for å få kjøpt eggene. Om du i det hele tatt kom fram dit du skulle: Risikoen for ran på veien er stor.

Så ille er livene blitt for flertallet av de litt under 30 millioner innbyggerne i det kriserammede Venezuela: Alle dem som ikke er med i klikken til president Nicolas Maduro og hans militærregime.

- Venzuelanerne driver med én ting: Å overleve, sier David Arellano.

Et varslet fall

De siste ukene har hundretusener av mennesker demonstrert i Venezuelas gater og bedt president Nicolás Maduro og hans regime må gå av. Minst 20 personer er drept av Maduros sikkerhetsstyrker, i tillegg til at tusenvis er arrestert.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.