Spiser kneipp, og liker country bedre enn pop

Sjekk om du likner en Frp-velger.

KJERNEVELGEREN: Ketil Solvik-Olsen (t.h.), Fremskrittspartiets miljøpolitiske talsmann, kjenner seg igjen i partiets kjernevelger. Her sammen med finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein og partileder Siv Jensen. FOTO: SCANPIX
KJERNEVELGEREN: Ketil Solvik-Olsen (t.h.), Fremskrittspartiets miljøpolitiske talsmann, kjenner seg igjen i partiets kjernevelger. Her sammen med finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein og partileder Siv Jensen. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet.no): Dagbladet har gjennom vårens landsmøtesesong gått gjennom de forskjellige partienes kjernevelgere: De statististikkene der partienes velgere er overrepresentert.

• I SV har de ikke sølvtøy, men drikker gjerne billig rødvin.
• I KrF leser man ikke aviser, og går gjerne i kirka mer enn 10 ganger i året.
 
Ikke Dagbladet
For Frp-velgeren gir også MMI/Synovates undersøkelser en del klare resultater.

De foretrekker å lese VG fremfor Dagbladet, de leser Se & Hør oftere enn snittet, og leser sjeldnere bøker enn andre. Når det gjelder tv-kanaler og radio, foretrekker deTV2 og Radio P4.

På kino går de betydelig sjeldnere enn gjennomsnittsbefolkningen, men tar de seg en tur, ser de gjerne en westernfilm.
På tv ser de gjerne Reality-TV, mens interessen for TV-programmer om kunst og kulturliv er svært lav innen målgruppen

Tallene viser at country samt svensk og norsk dansemusikk er favorittene er mer populært hos Fremskrittspartiets velgere enn hos andre.

Nesten full klaff
Miljøpolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen scorer ikke 100 prosent på velgertesten. Han foretrekker NRK på tv og liker pop og sølv bedre enn country og gull, men i likhet med kjernevelgerne sine, er han sjelden på kinarestaurant, foretrekker kneipp framfor grovbrød, drar gjerne på bilferie og leser heller VG enn Dagbladet.

- Føler du deg i takt med velgerne dine?

- Ja, egentlig gjør jeg det, for mangfoldet i partiet er stort, og selv om det er noen flere som gjør det ene eller andre, er det 100 000 velgere som mener noe annet. Vi har et rikt utvalg, sier Solvik-Olsen.

Han må innrømme at western-filmer var favorittene tidligere, men at han nå foretrekker annet.

- I min barndom var det Bud Spencers western som gjalt. Nå er det annet, favoritten er kanskje National Treasure, som både er actionfylt og har en del interessante ting for de som er interessert i historie, i tillegg har jeg bodd i USA, så jeg kjenner meg igjen i en del av stedene.

Matvarer
Tallene fra Synovate viser også at Fremskrittspartiets velgeres matvaner skiller seg fra landsgjennomsnittet

• De er ikke villig til å betale mer for økologisk produsert mat

• De er ikke interessert i vegetarmat

• Det er en stor andel av FrP-velgerne som aldri spiser mat fra land som for eksempel Spania, Hellas og India

• Mange blant dem oppgir at de aldri spiser på enkle etniske restauranter som for eksempel kinesisk, vietnamesisk, meksikansk.

• De er heller ikke så veldig interessert i å kjøpe nye norske matprodukter eller matspesialiteter i matbutikken, som for eksempel «Blåmuggost fra Telemark», «Villsau fra Vestlandet» eller «Røkt ishavsrøye fra Vesterålen»

BOR DET EN FRP-VELGER I DEG? Kryss av i sjekklista over (mentalt eller på papir) og sjekk fasiten.
BOR DET EN FRP-VELGER I DEG? Kryss av i sjekklista over (mentalt eller på papir) og sjekk fasiten. Vis mer