«Liver King»:

Spiser rå lever og testikler

«Liver King» hevdet han fikk muskler av å spise rå lever og testikler. Nå avslører han den store løgnen.

RAWFOOD: «Liverking» går viralt på Tiktok for sine ekstreme matvaner. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Tiktok @liverking Vis mer
Publisert

Fitness- og kroppsbygger-influenseren kjent som «Liver King» har gått viralt på sosiale medier på grunn av sin ekstreme diett.

Brian Johnson, som han egentlig heter, ble verdenskjent etter å hevdet at «rått kjøtt er nøkkelen til en sunn kropp».

I en rekke videoer postet på TikTok spiser Johnson ting som rå storfelever, rå testikler og rå lakserogn.

- Jeg løy

Etter en nylig avsløring må Johnson nå spise sine egne ord:

- Jeg innrømmer at jeg dreit meg ut. Jeg løy og forledet mange, sier han i en rykende fersk video. Johnson innrømmer nemlig at den ekstreme dietten med rå innvoller ikke er årsaken til de store musklene hans.

Det skriver det australske nettstedet News.com.au.

- Ja, jeg har brukt steroider. Og ja, jeg går på steroider nå, medgir Johnson i videoen.

SIER UNNSKYLD: Brian Johnson, også kjent som «Liver King», beklager for å ha løyet om at han bruker steroider. Foto: Youtube / Liver King
SIER UNNSKYLD: Brian Johnson, også kjent som «Liver King», beklager for å ha løyet om at han bruker steroider. Foto: Youtube / Liver King Vis mer

Innrømmelsen kommer bare dager etter at en Youtube-kanal med navn «More Plates More Dates» avslørte e-poster som angivelig skal ha vært sendt mellom Johnson og en trener i 2021.

Her kommer det fram at «Liver King» angivelig skal ha brukt en sum tilsvarende 107 000 norske kroner i måneden på steroider.

- Jeg lager denne videoen for å beklage, for jeg dreit meg ut. Jeg er flau og skammer meg, fordi jeg løy og lurte masse folk, sier han.

Skylder på selvtillit

Han medgir at det han gjorde var feil, og lover å bedre seg.

- Jeg er så lei meg som en mann kan være. Alt jeg kan gjøre nå er å ta ansvar, og bli et bedre menneske.

Johnson har tidligere nektet for å ha brukt steroider. Nå forteller han at han gravde seg dypere og dypere ned hver gang han løy.

SVELGER: Nadine Dorries får godkjent av dommerne og fire måltider med til laget sitt når hun spiser sauetestikler i en kjendisreality. Video: ITV Vis mer

Han skylder på problemer med selvtilliten.

- Dette er grunnen til at jeg trener meg i hjel. Dette er grunnen til at jeg trener beinhardt 12-15 ganger i uka - bare for å føle meg OK.

Han hevder at bruk av testosteron har hjulpet ham betraktelig, men avviser påstander om at han har tatt noen form for plastisk kirurgi.

- Kan være farlig

Dagbladet har tidligere snakket med idrettsernæringsfysiolog Kristin Lundanes Jonvik, som kaller Johnsons diett «en ekstrem variant av rawfood-dietten», som innebærer å spise matvarer som ikke er varmet til mer enn 40 grader celsius.

Hun advarer mot å gjøre det samme som «Liver King»:

- Dette er en diett jeg absolutt ikke anbefaler. Det er stor fare for å få i seg for lite, både energi og næringsstoffer, fordi kroppen tar dårligere opp rå matvarer.

Ernæringseksperten sier det særlig kan være farlig å spise rå fisk, kjøtt og meieriprodukter. Hun var tidlig ute med å avkrefte at Johnsons muskler skyldtes den ekstreme dietten.

- Nei, musklene har absolutt ikke noe med dietten å gjøre. De aller fleste av oss får i oss nok mer enn nok protein per måltid for å bygge muskler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer