Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spissduellen endte uavgjort

Spissene innfridde - poengdeling på Nadderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var to lag i medgang som møttes på Nadderud i kveld. Viking kom fra en overbevisende 3-1-seier mot Molde, og Stabæk har hatt fin flyt på vårsesongen.

Viking-trener Tom Prahl var å finne på tribunen. Han ble idømt én kamps karantene for dommerkranglingen under Molde-matchen sist, og fikk liten anledning til å styre laget sitt.

Men sentralt i denne matchen var spissduellen mellom lagene. Nannskog/Gunnarsson på Bærumslaget, mot Kovacs og Nhleko på andre siden av midtstreken.

Og det var gjestene som kom best i gang. Det virket som Stabæk hadde startproblemer, og etter 20 minutter med Viking-press sto plutselig Toni Nhleko alene med en allerede småsvimmel Mike Kjølø.

Sørafrikaneren sendte en lur ball inn til Peter Kovacs, som dro av en Stabæk-forsvarer og satte ballen under en utrusende Jon Knudsen. 0-1, og det virket som det tente Bærumslaget. Noen minutter senere gikk Alexander Ødegaard i bakken etter en duell med Stabæks Markus Karlsson. Han vant ballen, men fikk seg en voldsom smell i kneet. Dermed måtte Viking bytte ut en nøkkelspiller, og det virket som skaden gikk inn på laget.

Fikk uttelling

For det var hjemmelaget som skulle stå for det meste av moroa på Nadderud. Og det skulle ikke ta lang tid før de fikk uttelling for kjapt og lurt angrepsspill.

Klokka viste 36 minutter da Stabæk fikk corner fra høyre. Inne i boksen sto Veigar Pall Gunnarsson i het omfavnelse med Moldes keeper Basso. Og islendingen vet å velge tidspunkt. Han river seg vekk fra Basso, og får en hårfin pannebrask på ballen. 1-1, og det markerte starten på en Stabæk-dominans, anført av en lekelysten Pall Gunnarsson.

JUBLER: Nannskaog jubler etter at lagkamerat Gunnarsson har satt inn utlikningen på Nadderud Stadion. Foto: Scanpix
JUBLER: Nannskaog jubler etter at lagkamerat Gunnarsson har satt inn utlikningen på Nadderud Stadion. Foto: Scanpix Vis mer

Da lagene kom på banen etter hvilen fortsatte Stabæk sin dominans, men uten å få ny nettkjenning. Og det var Viking fom sto for andreomgangens største sjanse, da han etter 54 minutter blir spilt helt fri foran Knudsen. Det første skuddet går rett i labbene på keeperen, og returen blir ryddet unna av en solid Mike Kjølø.

Viking spilte til tider med høyt press, men ingen av lagene klarte å benytte seg av den økte satsingen framover. Dermed ble det 1-1 og poengdeling på Nadderud.

Ødegaard rett i bussen

Det var vanskelig for Viking-ledelsen å gi et klart svar på skaden til Ødegaard etter matchen. Selv gikk den tidligere RBK-spilleren rett i spillerbussen uten å ville prate.

Hjelpetrener Arvi Taaler visste ikke mye om skaden som nå kan vise seg å koste Ødegaard høstsesongen. Han fikk trolig en leddbåndsskade i sammenstøtet med Markus Karlsson.

- Det er en vanskelig skade, men jeg håper for hans del at det ikke er alvorlig, sa Vikings hjelpetrener Arvi Taaler til Dagbladet.no etter kampen.

Han måtte svare på spørsmål i fravær av sjef Prahl, som sonet på tribunen.

- Vi hadde pratet mye om de forskjellige situasjonene i forkant, så vi klarte oss bra. Men vi savnet ham jo, sier Taaler.

- Ganske fornøyd

I den andre enden var Stabæk-trener Jan Jönsson ganske fornøyd etter matchen.

- Vi er litt passive de første 25 minuttene, men etter det tar det seg opp. Det er et styrketegn, sier Jönsson til Dagbladet.no

- I dag møtte vi et bra lag, og vi skulle vunnet. Skulle jeg vært helt fornøyd måtte vi nok ha vunnet, sier han.

Om spissduellen sier Jönsson at han ønsker at midtbanen og forsvaret snart skal klare å få seg noen nettkjenninger, de også. Men målscorer og kraftspiss Veigar Pall Gunnarsson er storfornøyd med sine lagkamerater.

- Midtbanen gjorde en fantastisk jobb. Det gir oss ekstra kraft til å drible og gå på løp, sier han til Dagbladet.no.

Kontrakt ut året

Stabæks spissfunn har bare kontrakt med Stabæk ut året, og skal snart i forhandlinger. Men så langt har han ikke tenkt på framtiden.

- Jeg trives i Stabæk, sier han.

Viking uten vinger

Og det er andre fravær som kan bli langt mer prekære neste serierunde. I dag gikk Alexander Ødegaard ut med kneskade, og det er ukjent hvor lenge han må følge med fra sidelinjen. I tillegg fikk Allan Gaarde sitt tredje gule kort, og dermed må VIking spille neste seriekamp med begge vingene ute.

Vikings andre hjelpetrener var ikke helt fornøyd med dagen.

- Vi må score flere mål, og skape flere sjanser. Vi må lære å score mål nummer to. Det er bare mot Molde at vi gikk opp til to mål, sier Goodchild til Dagbladet.no.

KNESKADE: Alexander Ødegaard gikk i bakken etter 27 minutter, og måtte hjelpes ut av banen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling