Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spist levende av fugler og larver

Kalv lå skadd etter påkjørsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er tragisk og vel så det. Folk som kjører på dyr og bare kjører videre kan ikke forstå at dyr også har følelser. Jeg blir skikkelig forbannet, sier viltforvalter Arnfinn Strøm til Avisa Hitra-Frøya.

Lokalavisa i Sør-Trøndelag bringer i dag en hjerteskjærende historie om en hjortekalve som er påkjørt på Hitra.

Arnfinn Strøm måtte avlive det omtrent et år gamle dyret. Da han fant det, var endetarmsåpningen bare et stort blodig hull.

Der hadde kråker og ravn hakket seg gjennom huden og videre inn i tarmene på dyret, mens det ennå levde, skriver avisa.

- Den har sannsynligvis ligget i flere dager før den ble funnet. Pelsen på ryggen hadde allerede begynt å løsne. Dyrlegen mener at det skyldes en forråtnelsesprosess, noe som tyder på at dyret må ha ligget der lenge, forteller Strøm.

LED: Denne hjortekalven ble forlatt etter at den ble påkjørt, og ble spist på av fugler før den ble avlivet. Foto: Lars Otto Eide/Hitra-Frøya
LED: Denne hjortekalven ble forlatt etter at den ble påkjørt, og ble spist på av fugler før den ble avlivet. Foto: Lars Otto Eide/Hitra-Frøya Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media