Spiste 10 indere i juni

Leopardene i Bombay-parken mater seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalbefolkninga er i harnisk etter at leopardene i Indias største by har forsynt seg grovt av innbyggerne denne måneden. I går våknet en 18 år gammel gutt av at det sultne kattedyret kom inn i den dørløse blikkhytta hans like utenfor parken. Slektningene våknet av skrikene idet leoparden dro 18-åringen med seg. Innen de rakk å skremme dyret med fakler og køller, var guttens strupe revet tvers av. Samme dag ble også en 52-åring leoparddrept.

For å stagge rovdyrene har myndighetene nå satt ut griser og kaniner i håp om å endre menyen. 500 villsvin og 40 hjorter vil også føres på spisekartet i løpet av de nærmeste ukene, melder nyhetsbyrået AP.

Problemet har oppstått på grunn av befolkningsveksten i millionbyen, som tvinger innbyggerne til å trenge seg rundt og inni den 100 kvadrat-kilometer store nasjonalparken. En million mennesker bor tett inntil - og 11 000 har bosatt seg ulovlig innenfor.

- Leopardene skaper ikke problemet - det er menneskenes skyld. Det skal være ville dyr i skogen, ikke mennesker, sier skogskonservator Prem Yaduvendu.

Leopardene skal ifølge eksperter ikke være interessert i menneskekjøtt, men tar av og til feil. Så langt i år er 14 drept. Tallet for 2003 var 15, og i 2002 døde 11. Et elektrisk gjerde rundt parken er planlagt, men det hjelper ikke de mange tusen menneskene som nekter å flytte ut. De krever patruljer og nattbelysning i boligområdene.

<B>SULTEN LEOPARD: Den 6 1/2 år gamle hannkatta går rundt i buret sitt i utkanten av nasjonalparken Sanjay Gandhi. Rundt 35 leoparder holder til i Bombay-parken der de prikkede dyrene har holdt til i århundrer.
<B>MÅ HOLDE SEG I PARKEN: En parkansatt bærer meg seg en bedøvet hunnkatt som hadde forvillet seg inn i boligområdene rundt parken. De tror byttemangel har fått leopardene til å trekke ut av skogen.
<B>LENGRE NED I NÆRINGSKJEDEN: Denne kaninen ble i dag satt ut i nasjonalparken for å friste leopardene.