Spiste 10 indere i juni

Leopardene i Bombay-parken mater seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lokalbefolkninga er i harnisk etter at leopardene i Indias største by har forsynt seg grovt av innbyggerne denne måneden. I går våknet en 18 år gammel gutt av at det sultne kattedyret kom inn i den dørløse blikkhytta hans like utenfor parken. Slektningene våknet av skrikene idet leoparden dro 18-åringen med seg. Innen de rakk å skremme dyret med fakler og køller, var guttens strupe revet tvers av. Samme dag ble også en 52-åring leoparddrept.

For å stagge rovdyrene har myndighetene nå satt ut griser og kaniner i håp om å endre menyen. 500 villsvin og 40 hjorter vil også føres på spisekartet i løpet av de nærmeste ukene, melder nyhetsbyrået AP.

Problemet har oppstått på grunn av befolkningsveksten i millionbyen, som tvinger innbyggerne til å trenge seg rundt og inni den 100 kvadrat-kilometer store nasjonalparken. En million mennesker bor tett inntil - og 11 000 har bosatt seg ulovlig innenfor.

- Leopardene skaper ikke problemet - det er menneskenes skyld. Det skal være ville dyr i skogen, ikke mennesker, sier skogskonservator Prem Yaduvendu.

Leopardene skal ifølge eksperter ikke være interessert i menneskekjøtt, men tar av og til feil. Så langt i år er 14 drept. Tallet for 2003 var 15, og i 2002 døde 11. Et elektrisk gjerde rundt parken er planlagt, men det hjelper ikke de mange tusen menneskene som nekter å flytte ut. De krever patruljer og nattbelysning i boligområdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer