Spiste cellekamerat

Død, fransk fange funnet med halvspist lunge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå er cellekameraten mistenkt for å ha drept og spist sin egen medfange.

Forrige uke ble liket av en fange funnet på cella i et fengsel i den franske byen Rouen. Den drepte fangen hadde store skader i brystet.

Nå viser den ferske obduksjonsrapporten at liket mangler deler av den ene lungen, samt deler av musklene rundt ribbeina.

- En fransk fange som drepte cellekameraten sin har svært sannsynlig spist deler av offerets kropp, sier Joseph Schmit i påtalemyndigheten i Rouen.

Skrøt av drapet

Den mistenkte gjerningsmannen tok selv ansvar for drapet, og fortalte etterforskerne at han hadde fjernet og spist deler av cellekameratens hjerte.

Da den foreløpige obduksjonen viste at den dødes hjerte var helt og intakt og funnet der det skulle være, avviste politiet at det dreide seg om kannibalisme.

Nå viser derimot den endelige obduksjonen at andre kroppsdeler mangler.

DREPT PÅ CELLA: En fransk fange (35) i dette fengselet i Rouen i Frankrike er mistenkt for å ha drept og spist deler av brystet og lungen til cellekameraten sin. Foto: SCANPIX/AFP
DREPT PÅ CELLA: En fransk fange (35) i dette fengselet i Rouen i Frankrike er mistenkt for å ha drept og spist deler av brystet og lungen til cellekameraten sin. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

- De manglende kroppsdelene er ikke funnet på åstedet, og sannsynliggjør tilståelsen fra cellekameraten om at han har bedrevet kannibalisme, sier Joseph Schmit til Reuters.

Kannibalsaken dukker opp under et år etter at en tysk domstol dømte Armin Meiwes til fengsel i livstid. Meiwes, kalt kannibalen fra Rotenburg, spiste og drepte Bernd-Jürgen Brandes (42) mens han videofilmet hele seansen.

Det makabre drapet skjedde i Rotenburg i 2001. Meiwes skal ha annonsert etter noen som ville bli spist, og etter at de to mennene ble elskere lot Brandes seg villig spise.

Overlagt drap

Den drapsmistenkte fangen i Rouen sitter nå i varetektsfengsel mens saken etterforskes. Siktelsen vil sannsynligvis lyde på overlagt drap.

En cellekamerat som var våken og til stede på cella da drapet skjedde sitter også i varetekt, og risikerer å bli siktet for medvirkning.

<B>KANNIBALEN FRA ROTENBURG:</B> Tyske Armin Meiwes (42) ble i 2003 dømt til livsvarig fengsel etter å ha drept og spist elskeren sin.