Spiste de døde

LONDON (Dagbladet): Skipet med 58 mennesker på flukt i Det karibiske hav endte med døden for alle unntatt to personer. Den ene overlevende, Carlos Pinales (19), forteller nå historien om hvordan de desperate flyktningene ble drevet til kannibalisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båten på vei fra Den dominikanske republikk til Puerto Rico fikk motorhavari, og desperasjonen drev de døende passasjerene til å spise menneskekjøtt. Skipet var overfylt med kvinner og menn på søken etter et nytt liv. I stedet møtte de døden.

- Jeg sover dårlig, forteller Carlos Pinales i et telefonintervju med den britiske avisa The Sunday Times.

Kjøtt fra død kvinne

Han beretter om hvordan den første passasjeren de begynte å spise, var en død kvinne.

- De skar et stykke fra beinet hennes og spiste det, sier den svært medtatte 19-åringen.

Pinales var en av seksti personer som reiste ut fra strandbyen La Romana i Den dominikanske republikk 23. februar. Skuta skulle til Puerto Rico, men fikk motorstopp bare noen kilometer fra målet. De to som kalte seg kapteiner om bord, forlot passasjerene på en flåte av tomme bensinkanner, og lovet å hente hjelp.

- Vi så dem aldri igjen, forteller den overlevende unge mannen.

I 24 dager drev skipet rundt i det karibiske hav, uten mat og drikke om bord. De fortvilte menneskene hadde betalt flere hundre dollar hver for reisen til et nytt liv. Det var også to gravide kvinner med på reisen, begge aborterte og døde.

Ba til Gud

- Etter fem dager var det en tjukk mann som ikke maktet mer. Han ba til gud om tilgivelse før han tok en machete og skar kjøttet fra beinet på en ung død kvinne. Han og noen andre spiste. Hver dag når noen døde, skar de stykker av kjøtt fra beina deres og spiste.

Pinales var også en av dem som til slutt ble drevet til kannibalisme i forsøk på å overleve den traumatiske reisen. Med det resultat at han kastet opp.

Har mareritt

- Han er i en fryktelig tilstand, har mareritt og kaster seg rundt i søvne, forteller Carlos' tante til The Sunday Times. 19-åringen drakk også vann fra sjøen for å overleve.

Etter 24 dager grunnstøtte de på ei øy like utenfor Haiti. Da var det bare tre personer i live, en døde seinere på et haitisk sykehus.

Den andre har så vidt kommet til bevissthet igjen.

Carlos Pinales behandles for dehydrering i tillegg til at han trenger psykiatrisk hjelp. Han må lære å leve videre med den fryktelige opplevelsen.

SPISTE MENNESKJØTT: Carlos Pinales (19) overlevde 24 døgn i Det karibiske hav. Skipet med 58 passasjerer fikk motorstopp, og i desperasjon begynte overlevende å spise sine døde medpassasjerer.