Alvorlig infeksjon:

Spiste fisk - mistet armer og bein

- Lite visste hun at en så en hverdagslig handling skulle endre livet hennes for alltid.

DØDSBAKTERIE: 40-åringen har kjempet for livet i over en måned. Nå håper kjæresten og sønnen at Laura Barajas skal overleve. Foto: GoFundMe
DØDSBAKTERIE: 40-åringen har kjempet for livet i over en måned. Nå håper kjæresten og sønnen at Laura Barajas skal overleve. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Laura Barajas (40) fra USA har den siste måneden kjempet for livet på et sykehus i California, etter at hun fikk påvist en alvorlig infeksjon som følge av bakterien vibrio vulnificus.

Ifølge NHI er vibrio vulnificus en bakterie som finnes i sjøvann når vanntemperaturen er over 17 og 20 grader.

40-åringen kjøpte fisk til middag på et lokalt marked i bydelen San Jose, men dagen etter merket hun at noe var alvorlig galt.

- Endret livet for bestandig

Barajas ble alvorlig syk, og fikk påvist den sjeldne bakterien, som kommer inn i kroppen enten via åpne sår eller ved å spise sjømat som er infisert.

I verste fall kan tilstanden føre til alvorlig og livstruende sykdom.

Barajas ble lagt i koma og fikk etter hvert sepsis - blodforgiftning - som ikke er uvanlig når denne bakterien skaper infeksjon i kroppen.

I KOMA: Laura Barajas har ligget i koma i lang tid. I forrige uke ble armene og beina hennes amputert. Foto: GoFundMe
I KOMA: Laura Barajas har ligget i koma i lang tid. I forrige uke ble armene og beina hennes amputert. Foto: GoFundMe Vis mer

«Lite visste hun at en så hverdagslig handling som å kjøpe fisk skulle endre livet hennes for bestandig», skriver familievennen Anna Messina på innsamlingsnettstedet GoFundMe.

I skrivende stund har det kommet inn over 500 000 norske kroner. Pengene skal gå til medisinsk behandling.

Amputerte armer og bein

På nettstedet kommer det også fram at legene i forrige uke måtte amputere 40-åringens armer og bein, i håp om å redde livet hennes.

- Dette har vært skikkelig tøft for oss alle. Det er forferdelig, sier Messina til den lokale tv-stasjonen KRON.

Ifølge familievennen var Barajas nær ved å miste livet:

- Fingrene hennes var svarte, føttene hennes var svarte, underleppa var svart. Hun var hardt rammet av sepsis, og nyrene sviktet også.

Ifølge amerikanske helsemyndigheter er det rundt 150-200 tilfeller av denne bakterieinfeksjonen i USA hvert år. Rundt én av fem dør av tilstanden.

Nå håper partneren Jose Valdez og den seks år gamle sønnen at Barajas skal overleve.

- Det som har skjedd kunne rammet hvem som helst, og sammen kan vi utgjøre en forskjell for denne familien, står det på GoFundMe.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer